Stil de viață

10 motive să mănânci nuci în fiecare zi

10 motive să mănânci nuci în fiecare zi

Chiar medicii recomandă consumul zilnic de nuci. Dar nu se referă la cele din delicioasele negrese, cozonaci sau baclava. Este vorba despre cele consumate în stare crudă. Acestea au calități la care nici nu v-ați fi gândit.

10 motive pentru a consuma nuci zilnic

Iată câteva dintre beneficiile nuciloc pentru sănătate

1. Reduc colesterolul și scad riscul bolilor cardiovasculare – Cercetătorii de la Universitatea Loma Linda din California spun că o cantitate de aproximativ 67 de grame de nuci, arahide și migdale, în stare crudă, este suficientă pentru scăderea colesterolului rău, conform timpul.md. De asemenea, prin conținutul lor bogat de acizi grași Omega 3, ajută la reduceera considerabilă a apariției bolilor de inimă. Studiile au confrimat că un consum zilnic de nuci scade riscul de stop cardiac cu o treime.

2. Sunt o sursă de grăsimi bune – O mână de nuci, de fistic, migdale sau semințe de floarea-soarelui (preferabil neprăjite) pot completa necesarul de grăsimi bune dintr-o zi.

3. Ajută în cura de slăbire – Pentru aceasta este important ca nucile să fie consumate crude, în stare naturală, fără adaosuri de sare, ulei și alte condimente. Acestea sunt extrem de sățioase și reprezintă cea mai bună gustare dintre mese. Studiile arată că nucile luptă eficient împotriva obezității. Atenție, dacă sunt prăjite acestea deja se transformă în alimente nocive!

4. Remediu împotriva insomniei – Specialiștii spun că insomnia apare ca urmare a carențelor de magneziu din organism care duc la producerea unei cantități mici de melatonină necesară pentru un somn odihnitor. Nucile sunt o foarte bună sursă de magneziu, iar dacă mănânci o mână de nuci cu 1-2 ore înainte de a te culca, poți dormi liniștit.

5. Alungă stresul – Nucile sunt o importantă sursă de vitamina B care alungă stresul și relaxează sistemul nervos.

6. Ameliorează durerile – Tot datorită vitaminei B, mai exact celei B1, durerile se diminuează în intensitate prin consumul de nuci.

7. Luptă cu diabetul – Un studiu recent, apărut în februarie 2010 în Diabetes Care, a ajuns la concluzia că un consum de 56 g de nuci zilnic ajută la ameliorarea diabetului de tip 2, prin dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățind astfel fluxul sangvin.

8. Previn cancerul – Prin conținutul bogat de acizi Omega-3, fibre, vitamina E, magneziu și acid folic, nucile reprezintă una dintre cele mai bune metode profilactice împotriva cancerului, relatează EatingWell. com.

9. Previn constipația – Prin conținutul bogat de fibre, nucile îți asigură un tranzit intestinal complet, asigurând un sistem digestiv sănătos.

10. Ajută la memorie – Nu degeaba miezul de nucă are forma unui creier. Consumă zilnic nuci și vei vedea că vei reține mai ușor lucruri la care nici nu te-ai fi gândit. Nucile îi ajută și pe copii, mai ales în perioadele stresante de examene.

Specialiștii spun că deși acestea au beneficii pentru sănătate, este bine să nu depășim mai mult de un pumn de nuci la o gustare, să le consumăm crude și să nu le asociem cu alte alimente.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button