Ultima oră

13 infracțiuni rutiere constatate de polițiștii gorjeni în perioada sărbătorilor Pascale

La data de 22 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni au depistat, în trafic, un bărbat, de 41 de ani, din comuna Plopșoru, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 48 Piscuri, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, la data de 23 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 47 de ani, din comuna Peştişani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D Peștișani, având o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic, un bărbat, de 55 de ani, din comuna Lelești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 672 B Lelești, având o concentrație de 0,82mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 25 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au depistat în trafic, un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Unirii, având o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele patru cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

La data de 23 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au fost sesizaţi prin apelul 112, cu privire la faptul că pe raza orașului Tismana, s-ar fi produs un accident de circulație.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că un tânăr, de 18 ani, din orașul Tismana, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată în circulație și fără a poseda permis de conducere, pe raza localității, a intrat în coliziune cu un câine, ce se afla pe partea carosabilă, răsturnându-se.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului motocicletei.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit ca motocicleta i-ar fi fost încredințată, spre a fi condusă pe drumurile publice, de un alt tânăr, de 18 ani, din orașul Tismana.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și încredinţarea unui vehicul, spre a fi condus, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

La data de 25 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112, despre faptul că pe raza comunei Bălești ar fi avut loc un eveniment rutier, soldat cu victime.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că un tânăr, de 20 de ani, din comuna Telești, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Aleea Digului, din comuna Bălești, a intrat în coliziune cu un autoturism, care se afla parcat în fața unui imobil, în afara părții carosabile.

În urma impactului a rezultat rănirea tânărului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, stabilindu-se că tânărul nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule. Din verificările efectuate, s-a stabilit că autovehiculul i-ar fi fost încredințat de către un alt tânăr, de 21 de ani, din municipiul Târgu Jiu, deși acesta cunoștea faptul că nu deține permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie și încredinţarea unui vehicul, spre a fi condus, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *