Actualitate

13 salariați și contacți de la fabrica de confecții din Caracal, au coronavirus cu transmitere de la Gorj! Unul e minor

În focarul de la fabrica de confecţii din Caracal, judeţul Olt, au fost depistate, ieri, două noi cazuri de pacienţi cu semne clinice de Covid-19, diagnosticul fiind ulterior confirmat cu analizele de laborator. Ultimii doi pacienţi care au ajuns la spital cu semne de boală - febră, dureri în gât - sunt doi angajaţi ai Vas Co Tricot Caracal, unitatea unde marți, a fost confirmat cu noul coronavirus şi un copil de 12 ani, din familia unui angajat confirmat anterior. Numărul total al angajaţilor diagnosticaţi cu Covid-19 şi al celor care au intrat în contact cu aceştia ajunge, astfel, la 14.

„Pacienţii se află sub supraveghere medicală şi tratament cu stare generală bună“, au transmis reprezentanţii DSP Olt. Alte peste 400 de persoane, contacţi de familie, dar nu numai, ai angajaţilor firmei din Caracal, sunt izolate la domiciliu. Fabrica a fost închisă pentru 14 zile, termenul avansat iniţial pentru redeschidere fiind 9 mai. Numărul total al cazurilor de Covid-19 din Olt diagnosticate de la începutul perioadei a ajuns la 38.

Focarul de la Olt a apărut după ce o salariată a fabricii de confecții de la Motru a vizitat unitatea din Caracal. Această ipoteză a fost dată publicităţii de reprezentanţii Prefecturii Olt, care spun că în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că o persoană angajată la o firmă dintr-un alt judeţ, în speță Gorj, s-a aflat, în prima jumătate a lunii aprilie, la firma din Caracal.

„Cu privire la apariţia în mass-media locală a unor informaţii referitoare la posibila sursă de infectare cu virusul Covid-19, în cazul fabricii de confecţii textile din Municipiul Caracal, precizăm că Direcţia de Sănătate Publică Olt continuă ancheta epidemiologică. Din datele preliminare ale acesteia, reiese că, la sediul firmei de confecţii textile, s-a deplasat, în delegaţie, o angajată de la o firmă dintr-un alt judeţ, firmă a cărei activitate a fost suspendată pentru apariţia unor cazuri pozitive. Menţionăm că ancheta epidemiologică deschisă în acest caz de Direcţia de Sănătate Publică Olt este în curs de desfăşurare“, se menţionează în comunicat.

Firma indicată din judeţul Gorj, localitatea Motru, şi în prezent este închisă de autorităţile din Gorj. Închiderea pe o perioadă de 14 zile a fost dispusă de către DSP în 21 aprilie, după ce, în 16 aprilie, apăruse primul caz. La trei zile, în 24 aprilie, era dispusă şi închiderea firmei din Caracal, tot pentru 14 zile. Fabrica de la Caracal are 88 de salariați dar cea de la Motru peste 300.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button