Ultima oră

Sfaturile polițiștilor pentru șoferi în perioada de caniculă

Centrul Infotrafic a făcut recomandări șoferilor care circulă în sudul și estul țării, zone pentru care Administrația Națională de Meteorologie a emis a avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic, valabilă sâmbătă și duminică.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă șoferilor în perioadele de caniculă:

-să folosească sistemele de climatizare;

-să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;

-să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;

-să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;

-să nu conducă după ce a consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;

-să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale „mâini libere”. Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan.

Polițiștii recomandă persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală menite a împiedica conducerea mașinilor în condiţii de siguranţă să evite pe cât posibil deplasarea cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesar deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic.

sursa: antean3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *