Ultima oră

O localitate în carantină!

Autoritățile din Sibiu au luat decizia de a pune sub carantină localitatea Șeica Mică, după ce numărul infectărilor s-a dublat în doar 24 de ore.

În cursul zilei de duminică, autoritățile reunite în cadrul Comitetului județean pentru situații de urgență au decis să instituie carantina asupra localității Șeica Mică. Aici numărul de persoane îmbolnăvite cu SARS-CoV-2 a ajuns rapid la 20, echivalentul unei incidențe cumulate de peste 11,15 cazuri la mia de locuitori.

”Riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă” – după cum se arată în hotărârea Comitetului pentru situații de urgență – comuna Șeica Mică va intra în carantină pentru 14 zile, începând de luni, 13 septembrie 2021 (până în 26 septembrie 2021, inclusiv).

În toată această perioadă, este interzisă părăsirea domiciliului sau a comunei decât în câteva situații (deplasarea spre a fi vaccinat, în interes profesional, pentru asistență medicală etc).

Magazinele din comună vor fi obligate să închidă cel mai târziu la ora 18:00, iar slujbele religioase vor mai putea fi ținute doar în afara bisericilor. Sunt interzise evenimentele private din categoria nunți, botezuri ori mese festive.

Gradul de vaccinare al localității este mediu.

”Să sperăm că rămân așa. Gradul de vaccinare la noi este mediu. Nici mulți, nici puțini. Primele cazuri au pornit de la aceeași familie. Mai apoi, la cei care au intrat în contact cu ei. Bineînțeles că mă îngrijorează situația. Sperăm să se stopeze… cumva”, a declarat Emil Marius Urian, primarul comunei Șeica Mică, citat de presa locală.

Sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *