Dan Mihai Vîlceanu încasează pensie de rezervist MApN de 3.200 de lei, lunar, și câștigat ca medic la SJA Gorj 236.000 de lei, în anul precedent, adică în jur de 20.000 de lei, lunar, potrivit declarației de avere.
Conform situației veniturilor salariale publicată de SJA Gorj, la finele lunii septembrie a anului trecut, directorul medical al instituției este plătit cu un salariu de bază, la care se adaugă sporul pentru condiții de muncă și puținele ore de gardă, adică maximum o dată pe lună (sâmbăta sau duminica, când este plătit dublu), astfel că totalizează un venit salarial, lunar, de 28.870 de lei.
În loc să ajute serviciul pe care-l coordonează, având răspunderea coordonării activității medicale de urgență, adică dacă sunt echipaje medicale și medici pentru autospecialele de pe o tură, a decis să efectueze gărzi la Centrul de Permanență (CP) Peștișani, pentru a-și suplimenta câștigurile salariale.
Astfel, la SJA are program de opt ore, în intervalul 8,00 – 16,00, și gardă, de 17 ore, la Centrul de Permanență Peștișani, în intervalul 15,00 – 8,00. Cu alte cuvinte, în zilele de gardă, pentru directorul medical de la SJA, ziua devine elastică, adică de 25 de ore.
Asta înseamnă că ori de la SJA, ori de la CP Peștișani, Vîlceanu a lipsit o oră de la program, plus durata parcurgerii distanței Tg-Jiu-Peștișani, adică în jur de 30 de minute, și retur.
Mai exact, Vîlceanu nu poate începe programul de gardă la Peștișani la ora 15,00, potrivit graficului publicat de DSP Gorj, când el încheie serviciul la SJA la ora 16,00. Iar neconcordanța se repetă la intrarea în tură, adică este imposibil să finalizeze garda la CP Peștișani la ora 8,00 dimineața și în secunda următoare să înceapă programul ca director la SJA, câtă vreme deplasarea până la Tg-Jiu durează minimum o jumătate de oră.
Concret, luna trecută, potrivit graficului, Dan Mihai Vîlceanu, a efectuat serviciul de gardă de 17 ore, la CP Peștișani, miercuri, 3 februarie, miercuri, 10 februarie, miercuri, 17 februarie, vineri, 19 februarie și vineri, 26 februarie, însă a fost de serviciu și duminică, pe 21 februarie, când programul de gardă a avut 24 de ore.
La SJA sunt cinci medici care muncesc ”în operativ”, adică, efectiv, pe ambulanțe, în echipaj și patru medici la dispecerat. Aceștia fac cea mai grea muncă la SJA, iar cel care le evaluează activitate este tocmai Vîlceanu.
30 mii lei nu are nici directorul SJU, daramite un director de la SJA! Si BRUT , pe deasupra!