Monden

Băcița de la Stâna Ștefanu face chef mare de ziua ei

Băcița Mărioara Băbu, de la Stâna Ștefanu, face chef mare luni, 15 august, de ziua ei onomastică. Aceasta îi așteaptă pe cei care doresc să-i treacă pragul cu muzică, voie bună și mai ales cu bucatele tradiționale.
„Băcița Mărioara vă așteaptă cu brațele deschise cu un tocan de oaie și multe specialități tradiționale zonei de munte, muzică și voie bună“, se arată în mesajul transmis de către băcița Mărioara Băbu.

Băcița a fost declarată „Tezaur Uman Viu“

Aceasta a primit recent titlul de „Tezaur Uman Viu“ pentru gastronomie din partea Ministerului Culturii.
De asemenea, Stâna Ștefanu a obținut atestatul de „Produs tradițional“ pentru mai multe preparate, printre care „Tocanul de oaie“.
Stâna Ștefanu a devenit un loc de popas pentru turiștii care călătoresc pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *