Eveniment

A fost grevă de avertisment în 70 % dintre școlile din Gorj! Sindicaliștii amenință cu greva generală

A fost grevă de avertisment miercuri între orele 11.00-13.00 și în aproape 70 la sută dintre școlile din județul Gorj, acțiunea de protest a sindicatelor din învățământ fiind declanșată la nivel național. Acțiunea de protest s-a desfășurat fără incidente, dar sindicaliștii nu se opresc aici, anunță grevă generală. Mai exact, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația „Spiru Haret” a protestat împreună față de mărirea salarială de doar 4% alocată de actualul Guvern, aceasta fiind principala revendicare. Profesorii care au participat la grevă miercuri au rămas în școală, dar nu au făcut ore în intervalul 11.00-13.00. Cele două ore de grevă nu le vor fi plătite.

Decizia încetării temporare a lucrului a fost luată de FSLI şi de FSE „Spiru Haret” după referendumul intern desfăşurat de cele două organizaţii în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022.

Cele două organizaţii sindicale susțin că guvernul a refuzat negocierile cu reprezentanții lor și nu au luat măsuri concrete care să răspundă nemulțumirilor lor. După protestul de miercuri, ministrul Educației a anunțat că vineri va fi organizată o întâlnire cu reprezentanții celor două structuri sindicale. Sindicaliștii din Gorj spun că cei care vor participa la discuții sunt mandatați să anunțe greva generală dacă nu le vor fi acceptate solicitările.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *