Eveniment

A început judecata motreanului acuzat de o dublă crimă în Anglia! „Sensei” neagă faptele, Boboc le recunoaște

Iacob Bebe Chers, motreanul de 45 de ani cunoscut antrenor de arte marțiale, este judecat în Anglia pentru o dublă crimă petrecută în luna septembrie. Alături de un tânăr de 21 de ani, Ionuț Valentin Boboc, "Sensei" este acuzat că l-ar fi omorât pe patronul unui abator unde munceau ambii și pe încă o persoană aflată în locuință. Cei doi muncitori români sunt acuzați că înainte de a le provoca moartea patronului și încă a unui bărbat, respectivii i-ar fi torturat apoi au plecat încărcați cu bunuri furate din locuința unde ar fi comis faptele abominabile. Detaliile din anchetă demonstrează o cruzime de nedescris a făptașilor.

Cei doi români sunt judecați pentru uciderea lui Denzil McKenzie și Fahad Hossain Pramanik în Bristol, la 11 septembrie 2021. Curtea din Bristol susține că bărbații au fost uciși în casa lui Denzil McKenzie, una dintre victime. Românul mai tânăr a recunoscut în fața autorităților uciderea proprietarului casei, dar neagă uciderea celuilalt bărbat. Însă, complicele său, Chers, neagă ambele crime, ceea ce face munca autorităților cu atât mai dificilă, relatează presa din Diaspora.

Judecătorului i-au fost prezentate imagini de pe camerele de supraveghere cu Boboc și Chers mergând spre casa lui McKenzie de pe Wood Street 20, Easton, la ora 20:30 (ora Londrei) în noaptea crimelor, apoi întorcându-se în același mod în jurul orei 23:00.

La întoarcere, aceștia au plecat cu bunuri din casa celor două victime. Mai exact, au furat un echipamentului audio, precum și a bijuterii și aparate electronice, s-a arătat în instanță.

Interesant este că românii au recunoscut că au petrecut seara împreună, înainte de a merge la adresa lui McKenzie, unde Pramanik, în vârstă de 27 de ani, îl vizita pe acesta. Cei doi inculpați lucrau amândoi pentru McKenzie la un abator de lângă Bristol.

Declarațiile făcute în instanță! Procesul continuă

Procurorul Kate Brunner QC a declarat în fața instanței: „Ceea ce au lăsat în urma lor a fost o scenă de groază. Ambii bărbați fuseseră înjunghiați în mod repetat în timp ce încercau să se apere. McKenzie avea 23 de răni de cuțit, cea mai gravă la nivelul gâtului.” Procurorul a continuat: „Domnul Pramanik fusese înjunghiat de cel puțin trei ori în spate și în abdomen, iar corpul său prezenta semne de durere și suferință provocate în mod deliberat.” Inculpații ar fi încercat apoi să curețe locul faptei ștergând sângele de pe pereți și de pe alte suprafețe, în timp ce vopsea neagră și groasă de mașină fusese pulverizată pe cadavre și peste tot în jurul casei.

Cei doi au fost arestați atunci când Boboc a povestit familiei sale ceea ce el și Chers ar fi făcut. Brunner a declarat: „Nu am avut nici o problemă: Bărbatul de naționalitate română s-a dus acasă și i-a spus familiei sale că el și colegul său, Chers au ucis doi bărbați. Au crezut că glumește, dar a doua zi au devenit suficient de îngrijorați încât să sune la poliție”.

Inculpații au fost cei care au condus poliția la casa din Easton, a declarat instanța. Cei doi inculpați au fost ajutați în boxa acuzaților de un interpret român.

Reamintim că cercetarea lui Bebe Chers a creat un val de unire la Motru, cetățenii din comunitate nevenindu-le sa creadă faptele de care este acuzat cel care își deschisese un bar în oraș, fiind în timpul liber antrenor de arte marțiale.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *