În ultimii ani, tot mai mulți români care au plecat să muncească în străinătate aleg să revină în țară și să-și deschidă propriile afaceri. Este și cazul lui Alin Alioaie, care după opt ani de muncă asiduă în Irlanda a decis să se stabilească la Sibiu, unde a deschis un restaurant cu specific asiatic.
După Revoluția din 1989, foarte mulți români au ales să plece în străinătate pentru a-și asigura un trai mai bun. Totuși, în ultimii ani, tot mai mulți compatrioți decid să se întoarcă în țară, unde, cu ajutorul experientei acumulate și a banilor strânși, își deschid propriile afaceri.
Alin și Simona Alioaie sunt doi tineri din județul Mureș care după ce au lucrat timp de opt ani în Irlanda, în domeniul Horeca, s-au mutat la Sibiu. Astfel în anul 2020, având experiența din Irlanda, Alin și Simona au decis să deschidă aici o afacere în care să pună în aplicare tot ce au învățat în străinătate. Afacerea pe care ei au deschis-o este un restaurant cu specific asiatic, care se numește The Wok.
Cu multă sinceritate, Alin a povestit că în Irlanda a muncit în cadrul unui restaurant cu specific asiatic, unde inițial a fost spălător de vase. În anii ce au urmat, cu ambiție și multă muncă, el a ajuns șef de restaurant. În cele din urmă însă a deci să revină acasă și pună în practică ce a învățat în Irlanda.
„În 2012 am început activitatea într-un restaurant cu specific asiatic din Irlanda, începând de jos, de la spălat de vase până am ajuns șef de restaurant, conduceam echipa. Am luat decizia de a ne întoarce în țară și de a deschide un restaurant asiatic, în 2020. Eu zic tot timpul că e foarte important să fii serios și punctual, iar restul vine de la sine. Tehnicile de gătit sunt foarte importante, cu tigaia wok se lucrează la flacără mare, este foarte subțire și trebuie să ai atenție ca mâncarea să nu se ardă. Tehnica în sine este foarte importantă”, a povestit Alin pentru Turnul Sfatului.
Ce doi tineri antreprenori pun mare accent pe calitate, astfel că materia primă pentru preparatele din restaurantul lor este importată din Olanda. În plus, fiecare fel de mâncare și fiecare sos sunt pregătite de la zero în bucătăria restaurantului.
Afacerea celor doi tineri se bucură de mare succes, devenind rapid un reper în materie de mâncare asiatică în orașul Sibiu. Sursa: Bugetul.ro
0 344