Ultima oră

A murit economistul Ilie Şerbănescu

Economistul Ilie Şerbănescu, fost ministru al reformei în guvernul Victor Ciorbea, a murit. Anunţul morţii a fost făcut chiar de soţia sa, Cristina, într-o postare pe Facebook.

Anunţul trist a fost făcut de soţia sa, Cristina, luni dimineaţă, pe pagina de Facebook.

„Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață de soția sa, Cristina, potrivit realitatea.net.

„România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie.

Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin.

Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa!”, este mesajul transmis de jurnalistul Ovidiu Zară.

Ilie Șerbănescu s-a născut la 20 iulie 1942, în București. A absolvit Academia de Studii Economice din București. A devenit doctor în economie din 1978.

Este autor al unor lucrări printre care „Reforma economică în România: jumătăţile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „România sub tirania cifrelor mici” (2002, Columbia University), „România, o colonie la periferia Europei”, 2016, și „Colonialismul actual și colonia sa România”, 2018.

Ilie Şerbănescu a fost profesor de economie la Școala Superioară de Jurnalistică, pregătind mulți jurnaliști și analiști.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *