Eveniment

A omorât un om și a stat după gratii doar doi ani! Birică, rovinareanul care a ucis un bărbat aflat în cârje, eliberat condiționat

Mihăiță Ionel Birică, din Rovinari, a fost condamnat, în 2020, la cinci ani și o lună de închisoare cu executare, după ce a omorât, prin lovituri cauzatoare de moarte, un bărbat de 47 de ani din Fărcășești. Omul era în cârje când a fost bătut cu cruzime de tânărul care avea 29 la ani, la data comiterii faptei, într-un bar din Rovinari, în octombrie 2019, și totul pentru că bărbatul din Rogojelu a refuzat să îl cinstească pe făptaș cu o bere. Birică a fost reținut și condamnat, un an mai târziu, la cinci ani și o lună cu executare. A făcut doar jumătate din pedeapsă, marți fiind eliberat condiționat de o instanță a Judecătoriei Târgu Jiu.

Victima, fost electrician la Termo Rovinari, era în cârje când a intrat în barul din Rovinari unde se afla Birică. Omul venise acasă din Germania și dorea să își vadă fiul. A avut probleme de sănătate în străinătate, iar asta i-a scurtat munca peste hotare. Din păcate, omul nu a mai apucat sa își vadă fiul că, Birică, consumator în barul respectiv, nervos, i-a aplicat un picior în față. Degeaba a cerut victima sa nu fie lovită, că Birică, recidivist în astfel de fapte, tot l-a lovit cu sete. S-a lovit cu capul de trotuar.

Ionel Monea, bărbatul bătut, a fost luat cu ambulanța și a ajuns, în final, la Spitalul ,,Bagdasar Arseni” din București unde a fost operat, însă medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire. A și murit câteva zile mai târziu, iar încadrarea juridică a lui Birică s-a schimbat în lovituri cauzatoare de moarte.

Pentru fapta sa, cel care l-a omorât pe Ionuț Monea, de 47 de ani, a stat după gratii infinit de puțin. Ieri, o instanță a Judecătoriei Târgu Jiu l-a pus în libertate, pentru purtare exemplară după gratii. Practic, Birică a omorât un om și a stat în închisoare doar doi ani.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *