Politică

A primit sute de mesaje de la mineri. Ce i-au transmis senatorului

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, susține că a primit sute de mesaje de la mineri și energeticieni din CE Oltenia după ce le-a transmis să îi scrie în privat.

Ion Iordache le-a transmis, la sfârșitul săptămânii trecute, angajaților CE Oltenia printr-un scurt filmuleț postat pe Facebook să îi scrie în privat pentru a realiza împreună un plan de salvare a CEO. Senatorul este convins că lucrurile se pot schimba, dacă va exista un demers comun și unitate.

“Văzând cum s-au petrecut lucrurile, și în această perioadă, cu încercarea de a nu mai prelungi contractele la o parte dintre angajați, convingerea mea este că dacă avem un demers comun și suntem uniți, putem să schimbăm lucrurile. S-a dovedit și de această dată, iar ce văd că se întâmplă, astăzi, la noi în județ și în companie este faptul că nu doresc nici parlamentarii ceilalți, nici liderii de sindicat să fim uniți pentru județ și, atunci, am făcut apel la oameni, pentru că ei își doresc să aibă un loc de muncă sigur și să aibă activitate, iar datoria mea este să le arăt soluția pe care o văd eu. Dacă au încredere în ea, atunci vom fi în același sens, pentru că eu îmi doresc să sprijin compania și pe oamenii care lucrează acolo”, afirmă parlamentarul.

„Mi-au zis că vor să facem planuri împreună”

Ion Iordache susține că, în doar câteva zile, a primit sute de mesaje de la mineri și energeticieni interesați de soarta Complexului Oltenia. Senatorul liberal afirmă că oamenii i-au transmis că vor “să facă planuri împreună” pentru salvarea CEO.

„La următoarea tentativă de a da oameni afară, cu siguranță, dacă vor fi mai mulți și vor fi, pentru că sunt deja câteva sute care mi-au scris în privat, mi-au lăsat număr de telefon, mi-au zis că vor să facem planuri împreună, pentru că nu mai au încredere în ceilalți, veți vedea că nu va fi așa ușor de aici încolo. Cu atât mai mult, pentru că este o companie cu capital de stat, nu pot să facă așa de capul lor, cum vor unii sau alții, iar noi, ca și gorjeni, ca și oameni ai locului, ca și politicieni din județul Gorj, nu putem să mai lăsăm lucrurile așa. Vedem în ce direcție s-a dus, și nu numai în Gorj, în mai multe județe din țară s-a distrus economia, pentru că au fost lăsați cei care au condus-o să facă cum vor ei. Este o companie de stat și trebuie apărat interesul general, nu al unui grup restrâns de oameni”, a adăugat senatorul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *