ActualitateUltima oră

Abator din Gorj amendat cu 12.000 de lei de inspectorii DSV

În perioada 24 – 30.05.2021, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în Albeni, Bălănești, Bălești, Bumbești-Jiu, Crasna, Drăguțești, Licurici, Logrești, Motru, Novaci, Peștișani, Prigoria, Runcu, Săcelu, Schela, Scoarța, Târgu-Jiu, Telești, Turburea, Turcinești, Țânțăreni și Țicleni, în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

„În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 18.000 lei, la unități din Licurici și Târgu-Jiu, astfel:
– 12.000 lei la un abator, pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor la producerea, prelucrarea, punerea pe piaţă sau comercializarea produselor alimentare;
– 6.000 lei proprietarului unui mijloc auto, pentru transportul animalelor cu un mijloc de transport neautorizat sanitar-veterinar”, se arată într-un comunicat de presă al D.S.V.S.A. Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button