Ultima oră

Actele necesare pentru călătoriile în statele care nu fac parte din UE

Se apropie perioada vacanțelor, și tocmai de aceea este important să știți care sunt actele de care aveți nevoie în cazul în care hotărâți să vizitați un stat care nu face parte din Uniunea Europeană.

Reprezentanții InfoCons au creat un mic ghid care să vă ajute să nu aveți probleme atunci când vizitați un stat non-UE.

”Cu siguranță călătoria într-un stat care nu este membru al Uniunii Europene poate fi o experiență minunată, dar necesită o pregătire atentă pentru a evita neplăcerile și problemele administrative.

Înainte de a porni în această aventură, este esențial să fii informat despre documentele și actele necesare pentru a călători în siguranță și legal în țara respectivă. Iată o privire asupra actelor pe care trebuie să le ai în vedere:

1. Pașaportul: În primul rând, verifică valabilitatea pașaportului tău. Multe țări non-UE solicită ca pașaportul să fie valabil pentru cel puțin șase luni de la data intrării în țară. Asigură-te că pașaportul tău este în regulă și că nu expiră în timpul călătoriei.

2. Vizele de intrare: Multe țări non-UE solicită vize pentru cetățenii străini înainte de intrarea pe teritoriul lor. Verifică cerințele de viză pentru țara în care intenționezi să călătorești și aplică pentru viza corespunzătoare din timp. Procesul de obținere a unei vize poate dura câteva săptămâni sau chiar luni, deci este esențial să te ocupi de acest aspect cu suficient timp înainte de călătorie.

3. Asigurare medicală de călătorie: Este recomandabil să ai o asigurare medicală de călătorie în caz de accidente sau îmbolnăviri în timpul șederii în străinătate. Verifică acoperirea asigurării tale și asigură-te că include servicii medicale și de evacuare în caz de urgență.

4. Permisele și licențele necesare: Dacă intenționezi să închiriezi o mașină sau să conduci în țara respectivă, verifică cerințele locale pentru permisele de conducere internaționale sau alte documente necesare pentru a conduce legal”, scriu reprezentanții InfoCons pe o rețea socială.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *