Ultima oră

Acţiuni pentru combaterea delictelor silvice

În perioada 21 – 28 februarie a.c., polițiștii gorjeni au desfășurat 26 de acțiuni, pe raza județului, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Astfel, au fost executate 20 de controale la societăți comerciale, precum și 74 de filtre auto, în urma cărora au fost constatate, în flagrant delict, 9 infracțiuni și aplicate peste 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 72.100 de lei.

23 dintre sancțiuni au fost aplicate de polițiști pentru constatarea de nereguli în ceea ce privește Legea nr. 171/2012 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar alte 129 au fost aplicate pentru nereguli constatate la OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost confiscați peste 71 de metri cubi de material lemnos, iar alți 67 de metri cubi au fost indisponibilizați, pentru continuarea cercetărilor.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button