Ultima oră

Activități de prevenire a victimizării minorilor desfășurate de polițiștii gorjeni

Astăzi, 7 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, au desfășurat activități de prevenire a victimizării minorilor, în cadrul Campaniei „Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, derulată de structurile de poliție la nivel național.

Campania are scopul de a crește gradul de siguranță a minorilor, prin conștientizarea părinților cu privire la potențialele pericole și situații vulnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, pe stradă și în mediul online, atunci când nu sunt supravegheați corespunzător de persoane adulte.

Activitățile au fost organizate în municipiul Târgu-Jiu și au constat în purtarea de discuții informativ-preventive cu minorii și părinții acestora, cât și în distribuirea de materiale preventive și orare școlare, conținând sfaturi utile pentru protecția individuală.

Totodată, minorilor le-au fost adresate recomandări preventive, referitoare la traversarea drumului public în siguranță, pe traseele către unitățile de învățământ și cele de întoarcere spre casă.

În emoția primilor pași în noul an școlar, polițiștii i-au asigurat atât pe părinți, cât și pe elevi, că le vor fi alături și îi vor susține, astfel încât procesul educativ să se desfășoare în condiții optime.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/