Politică

ACUZĂ lucruri necurate la Mătăsari. DEPUTAT: Sunt suspiciuni rezonabile

Deputatul USR-PLUS Radu Miruță solicită Prefecturii Gorj să verifice legalitatea unui hotărâri a Consiliului Local Mătăsari care prevede concesionarea unei suprafețe de teren de 3 hectare cu numai 200 de lei pe lună.

Consiliul Local Mătăsări a aprobat, săptămâna trecută, un proiect de hotărâre prin care societății care deține depozitul de deșeuri din comuna Bălești să-i fie concesionată o suprafață de teren de trei hectare la prețul de numai 200 de lei pe lună. Agentul economic ar urma să-și mute activitatea în comuna Mătăsari după ce a fost implicat într-un scandal, fiind acuzat că-i poluează cu sticlă pisată pe locuitorii comunei Bălești. Consilierii locali USR-PLUS au votat împotriva proiectului de hotărâre. Deputatul USR-PLUS Radu Miruță are suspiciuni în ceea ce privește concesionarea terenului, în apropierea căruia există și un lac. Parlamentarul de Gorj cere Prefecturii să verifice legalitatea hotărârii de consiliu local.

“ Mă deranjează ideea că multe autorități din județul Gorj încep să fie încântate de faptul că Gorjul trebuie să fie groapa de gunoi a întregii țări. Am primit gunoi ani de zile de la Alba Iulia, am primit firme mutate din alte părți, inițial lângă Târgu-Jiu. Acum, din Târgu-Jiu se mută în Rovinari, Mătăsari, în locuri ale nimănui. Eu nu am nimic cu activitatea acestor firme. Dacă ea este legală, din punctul meu de vedere, pot să-și facă depozit chiar și în Piața Prefecturii, dacă autoritățile le permit acest lucru. Ceea ce se întâmplă în realitate este că în complicitate cu unii funcționari se închid ochii și astfel de firme, potrivit unor rapoarte de control, lucrează ilegal pentru a-și maximiza profitul. Să concesionezi o suprafață de teren de 3 hectare cu numai 200 de lei pe lună, se vede din avion că sunt anumite interese. Din punctul meu de vedere, sunt suspiciuni extrem de rezonabile cum că această hotărâre de consiliu local nu are la bază chestiuni de natură legală. Solicit Prefecturii să verifice legalitatea hotărârii Consiliului Local Mătăsări, ce a stat la baza ei”, a conchis Radu Miruță.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button