Actualitate

ACUZAȚIE la adresa directorului muzeului județean. PRIMAR: De peste doi ani SE OPUNE

Primarul Cosmin Pigui este nemulțumit că, nici până acum, Consiliul Județean Gorj nu a transferat Casa Muzeu “Constantin Bârncuși” Consiliului Local Peștișani.

Cosmin Pigui îl acuză pe directorul Muzeului Județean “Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu, Dumitru Hortopan, că, de peste doi ani, se opune transferului Casei-Muzeu „ Constantin Brâncuși” din patrimoniul Consiliului Județean Gorj în cel al Consiliului Local al comunei Peștișani.

Edilul spune că ultima discuție pe această temă a avut loc în luna martie, anul trecut. Cosmin Pigui susține că nu poate accesa proiecte pe fonduri europene pentru punerea în valoare a Casei-Muzeu, dacă imobilul nu intră în posesia autorității locale. Cosmin Pigui spune că ia în calcul inclusiv discuții cu consilieri județeni de la mai multe formațiuni politice pentru depunerea unui proiect de hotărâre prin care casa să fie transferată Consiliului Local Peștișani. “Se opune domnul director de la Muzeul Județean, Dumitru Hortopan. Încă nu s-a asigurat transferul casei către Consiliul Local Peștișani. Casa nu aduce profit, nu! Casa ar însemna niște cheltuieli pentru bugetul local, dar eu, ca să fac un proiect, îmi trebuie casa. Ultima discuție a fost anul trecut, în luna martie, și, iată, că, nici până acum, nu mi s-a asigurat transferul Casei Muzeu Constantin Brâncuși. Eu sper ca președintele Consiliului Județean să ia în serios această problemă și să o rezolvăm cât se poate de repede, pentru că, acum, sunt finanțările. Degeaba mi-o dă la anul, că la anul nu am ce să mai fac cu ea. Pe noi ne interesează ca proiectele viitoare să aibă așa în mijloc. Am devenit stațiune turistică, dar nu pot să iau o casă. Alții au putut, dar văd că la mine e mai greu. Iau în calcul un proiect de hotărâre inițiat de un număr de consilieri județeni, indiferent de partid. Hai să nu ne mai jucăm așa cu Brâncuși, că e păcat! Noi nu avem ce are Târgu-Jiul, dar avem locul unde s-a născut Brâncuși și poveștile lui și trebuie să le promovăm. Nu pot eu să promovez poveștile din curtea altora”, a conchis Cosmin Pigui.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button