Ultima oră

Aeroportul din Craiova l-a depăşit pe cel din Sibiu la numărul de călători

Aeroportul Internaţional Craiova l-a depăşit pentru prima dată pe cel din Sibiu la numărul de călători în luna ianuarie a acestui an. Craiova a avut 44.611 călători, iar Sibiu – 44.044. Datele sunt prezentate de Asociația Aeroporturilor din România și arată, la nivel național, o creștere cu 7,85% a traficului aerian față de cifrele înregistrate înainte de pandemie.

Cei mai mulți călători au tranzitat în luna ianuarie Aeroportul Otopeni (1,034 de persoane), urmat de cele din Cluj (200.655), Iași (120.559), Timișoara (82.284), Suceava (63.282) și Craiova (44.611).

În anul 2022, Aeroportul Craiova a fost sub cifrele obținute de Aeroportul Sibiu. Aeroportul din Bănie a fost tranzitat de 472.613 persoane, cu un sfert mai puțin cel din Sibiu – 621.514, potrivit turnulsfatului.ro.

Aeroportul din Oltenia oferă curse regulate spre Torino, Barcelona, Billund, Bruxelles, Madrid, Birmingham, Londra, Bologna, Bergamo, Roma, Paris, Koln, dar și chartere spre Hurghada (Egipt), Rhodos (Grecia), Heraklion (Grecia), Antalya (Turcia) și Monastir (Tunisia), conform site-ului oficial.

Aeroportul Internațional Craiova, într-un proces amplu de modernizare

„Pe Aeroportul Internațional Craiova sunt concentrate investiții de aproximativ 150 de milioane de euro în proiecte care se află acum în implementare. Noul terminal al Aeroportului prinde contur cu fiecare zi ce trece pentru că activitatea pe șantier este intensă. Cu o valoare de 97 milioane de euro este cea mai mare finanțare atrasă vreodată de Aeroportul Internațional Craiova și reprezintă cel mai îndrăzneț proiect implementat până acum“, a declarat managerul Aeroportului Internaţional Craiova(AIC), Sorin Manda.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *