Ultima oră

Agenţia Europeană a Medicamentului: Astra Zeneca a depus cererea de aprobare pentru vaccinul anti-Covid

Agenţia Europeană a Medicamentului a primit cererea de autorizare a vaccinului produs de AstraZeneca - Oxford, a anunțat marți organismul european într-un comunicat de presă. Decizia ar putea fi luată pe 29 ianuarie.

„EMA a primit o cerere de autorizare pentru punerea condiţionată pe piață a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea din Oxford. Evaluarea se va desfășura într-o procedură accelerată”, se arată în comunicatul agenției.

Autorizarea condiţionată de utilizare pe piaţa europeană permite unui medicament să fie comercializat timp de un an în cele 27 de ţări membre în UE înainte ca toate datele despre eficienţa sa şi efectele sale secundare să fie disponibile.

Dacă va fi aprobat, AstraZeneca – Oxord va deveni al treilea vaccin autorizat de EMA, după cele produse de Pfizer – BioNTech şi Moderna.

În Marea Britanie a început deja vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, eveniment descris de ministrul Sănătății drept un „moment de cotitură” în lupta cu noul coronavirus, scrie BBC.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *