Ultima oră

Ajutor de doar 2.000 de lei, oferit o singură dată, pentru mamele tinere din România

Guvernul aprobă joi o ordonanță de urgență pentru scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, gravidelor, pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență.

Prin acelaşi proiect, tinerele mame defavorizate, cu venituri mici sau aflate în situaţii critice de viaţă, vor fi sprijinite.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că va fi propus un ajutor de 2.000 de lei, acordat o sigură dată, pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, în cazul mamelor defavorizate, cu venituri mici, sau aflate în situaţii critice de viaţă.

„Prin acelaşi proiect, sprijinim tinerele mame defavorizate, cu venituri mici, sau aflate în situaţii critice de viaţă. România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenţie este extrem de necesară. Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată, pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro din fonduri europene”, a menţionat prim-ministrul.

Sursa: StirilePROTV

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *