Dezvăluiri

ALERTĂ! 19 persoane în carantină, într-o singură zi! Secția Dermatologie, liberă pentru eventualele cazuri de coronavirus! Cort de triaj în curtea spitalului de la Pasarelă!

Autoritățile din Gorj sunt în stare de alertă din cauza evoluției infecțiilor cu COVID-19 în România. Dacă marți nu era nici o persoană aflată în carantină pe raza județului Gorj, miercuri, 19 persoane au intrat în carantină și sub supraveghere. La nivelul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu s-au făcut unele scenarii prin care să poată fi mărită capacitatea de internare a persoanelor suspecte, iar pentru triajul pacienților a fost amplasat un cort, în curtea spitalului de pe strada A.I.Cuza, urmând a fi montate și cinci containere, dotate corespunzător, în cele trei locații ale SJU.

Managerul interimar al SJU Tg-Jiu, Dumitru Vienescu, a prezentat câteva din măsurile luate de unitatea medicală pentru a preveni infecția cu COVID-19. În acest sens au fost puse la punct variante pentru extinderea capacității de internare în Secția de Boli Infecțioase, în cazul în care va fi nevoie.

”Astăzi (miercuri – n.r.) am avut o ședință cu șefii de secții de la Boli Infecțioase, Dermatologie, ATI, Medicală I și II privind unele scenarii în urma cărora să putem mări capacitatea de internare a persoanelor cu suspiciuni. A fost luată în calcul și varianta ca Secția de Dermatologie să fie mutată în spitalizarea de zi. Sunt anumite scenarii, nu luăm aceste măsuri până când Secția de Boli Infecțioase nu va fi ocupată în proporție de 80% cu pacienți suspecți de coronavirus. (…) În afară de cele 6 izolatoare de la Infecțioase, la nivelul fiecărei secții a spitalului a fost stabilit câte un izolator. Pot fi create în jur de 60 de locuri de internare în ambele secții. Aceste scenarii le facem ca să nu bâjbâim dacă suntem puși într-o situație de acest gen”, a spus Vienescu.

Conducerea spitalului a decis amplasarea unui cort pentru ca pacienții să fie triați înainte de intrarea în unitatea medicală și, mai apoi, direcționați în secții, în funcție de afecțiuni. Tot în acest scop, vor fi aduse și cinci containere pentru triaj, acestea urmând a fi montate în curtea celor trei locații ale spitalului.

”Am instalat un cort pentru triaj epidemiologic, adică pacienții care vor veni să fie trecuți prin acel cort pentru triaj și dacă se constată suspiciune să fie direcționați la izolatorul din Secția de Boli Infecțioase. (…)

La SJU vor ajunge și cinci containere de triaj, două pentru Spitalul ”700”, unul pentru camera de gardă adulți și unul pentru camera de gardă copii, alte două vor fi duse la Spitalul de pe strada ”Tudor Vladimirescu”, iar un container la spitalul de la Pasarelă. Aceste vor fi dotate corespunzător, cu echipament medical, cu aer condiționat, baie proprie, și acolo va exista permanent un asistent medical, pentru a testa pacienții. Măsurile sunt luate pentru a tria pacienții care vin la spital și acolo să poată să fie direcționați în funcție de afecțiuni”, a afirmat managerul interimar al SJU.

Copil internat la Infecțioase. 19 persoane în carantină

La acest moment, este un singur pacient internat, un copil transferat de la Pediatrie la Boli Infecțioase.

Trebuie spus că, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, miercuri, 11.03.2020 (ora 8.30), la nivelul județului, se aflau în autoizolare la domiciliu un număr de 201 de persoane și un număr de 5 persoane

în carantină. Primele persoane au intrat în carantină în cursul nopții de 10/11 martie 2020, după ce s-au întors din Calabria (Italia). Este vorba despre o familie formată din 2 adulți și 3 copii. Familia a fost preluată în condiții de siguranță, la intrarea în țară, și transportată într-un centru de carantină de pe raza județului Gorj.
Până miercuri seara, numărul persoanelor aflate în carantină a crescut la 19.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *