Dezvăluiri

Amalia „din pixul” lui Miruță! USR „depolitizează” sistemul de sănătate cu oamenii partidului

Concursul pentru șefia Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Gorj a trecut de prima etapă, cea a selecției dosarelor. Rezultatul selecție confirmă, practic, faptul că USR-PLUS vrea să-și impună oamenii în sistemul de sănătate, ceea ce se vehicula, de ceva vreme, și în nici un caz să-l depolitizeze, așa cum anunța, cu emfază, deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj. La așa zisul concurs, alături de actualul director, Daniel Șurlea, a intrat în competiție și Carmen Amalia Făgaș, economist în cadrul CJAS, dar cu proptele solide în USR.

Postul de director general al Casei Județene de Sănătate Gorj este dorit de actualul șef al instituției, Constantin Daniel Șurlea, care, în opinia deputatului Radu Miruță are un mare defect: e pesedist. Sau cel puțin asta susțin unele surse care dau ca sigură, de pe acum, câștigarea concursului de către Carmen Amalia Făgaș, cea care se bucură de susținerea USR-PLUS.

În momentul anunțării concursului, la începutul acestei luni, președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, se lăuda cu depolitizarea sistemului de sănătate.

„USR PLUS e primul partid care lansează un concurs public, deschis, pentru pozițiile de directori județeni din CNAS, o instituție care gestionează unul din cele mai mari bugete din țară. Indiferent de presiunile celor interesați din sănătate, continuam depolitizarea, transparentizarea și profesionalizarea sistemului de sănătate”, scria Miruță pe Facebook.

Daniel Şurlea ocupă postul de director al CJAS Gorj, în urma unui concurs, din mai 2017, anterior, fiind, aproape un an, și director interimar, în urma demisiei lui Daniel Bondoc.

Amalia Făgaș este economist în cadrul CJAS Gorj și președinte al Asociației ”Liderii de mâine”, un ONG care se ocupă cu „sprijinirea intereselor bolnavilor”. Temporar a ținut locul directorului economic al CJAS, iar surse politice afirmă că un cerc relațional și destul de influent a obținut sprijinul USR-PLUS pentru ca Amalia Făgaș să preia șefia instituției.

Deputatul Radu Miruță a susținut, public, recent, că ”USR-PLUS nu face numiri din pix, ci pe baza unui criteriu clar”. Fiind vorba de un concurs, Miruță poate motiva că, în acest caz nu va fi o astfel de numire, numai că, resortul propulsării în competiția pentru postul de director general al CJAS al Amaliei Făgaș este tocmai în pixul liderului USR Gorj.

Pe 6 mai va avea loc proba scrisă a concursului, iar ulterior candidații vor susține un interviu.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. OARE ACEST MIRUTA AJUNS DEPUTAT PRIN REDISTRIBUIRE CU 9700 DE VOTURI MAI INSCAUNEAZA MULTI IN GORJ.ORUSINE PENTRU GORJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button