Ultima oră

Amendă uriașă pentru șoferii care parchează unde nu trebuie

Locurile de parcare în marile orașe sunt gestionate de autoritățile publice, instituții subordonate primăriei sau companii private. Unele dintre aceste locuri pot fi închiriate pentru diverse perioade, ca de exemplu în București, unde proprietarii de mașini pot închiria un loc de parcare în spatele blocului pentru 12 luni și prelungit ulterior. În această perioadă, doar titularul contractului are dreptul să parcheze acolo. Cu toate acestea, se poate întâmpla să descoperi că altcineva a ocupat locul pentru care plătești chirie. În astfel de cazuri, există modalități legale prin care poți rezolva situația. De regulă, șoferii care parchează pe un loc închiriat lasă numărul de telefon în parbriz, permițând astfel titularului să îi contacteze pentru a-i cere să-și mute mașina.

Însă, în cazuri în care șoferul nu a lăsat niciun contact, poți alege să aștepți sau să iei măsuri legale. O opțiune legală este să apelezi la Poliția Locală pentru a raporta problema. Un echipaj va veni la fața locului, iar șoferul care a parcat neregulamentar va fi amendat și mașina lui va fi ridicată. Acesta va suporta nu doar amenda pentru parcare neregulamentară, ci și taxa pentru transport și depozitare. Deși această abordare este legală, uneori procesul poate fi întârziat, deoarece nu întotdeauna Poliția Locală reacționează rapid la astfel de situații, iar mașinile de ridicare pot întâmpina dificultăți, potrivit Pro Motor.

Cu toate acestea, conform Legii 273/2020, parcarea neautorizată pe spațiul public poate fi sancționată cu amenzi de până la 2.500 de lei.

Sursa: Antena 3 CNN

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *