Politică

Amenință cu proteste. Primar din Gorj: ”Nu se poate așa ceva!”

Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, vrea să protesteze, nemulțumit fiind de salariul pe care-l încasează. La protest ar urma să participe și alți primari din județ.

Ion Stamatoiu acuză că, din 2021, nu s-a mai pus niciun leu în plus la lefurile primarilor și viceprimarilor. Primarul social-democrat al comunei Scoarța susține că, după majorările care vor urma la funcționarii și personalul contractual, șefii de servicii din cadrul Primăriei Scoarța vor ajunge să încaseze salarii mai mari de cât cel al viceprimarului.

„În administrație, nu numai la Scoarța, în administrațiile locale, salariile sunt foarte mici. S-a încercat de acest guvern, s-a mărit cu 5%, s-a mai pus ceva, se mai pune din nou ceva și în perioada următoare, dar nu atât cât ar trebui pentru importanța muncii depuse de funcționarii publici sau personalul contractual din administrație. Dacă pentru funcționarii publici sau personalul contractual se mai pune câte ceva, la noi, la primari și viceprimari, nimic. Gândiți-vă ce înseamnă să ne raportăm la salariului nostru din 2021 că nu ni s-a pus nimic la primari și viceprimari. De exemplu, acum, la Scoarța, prin mărirea care va fi, acum, o să ajungă șefii de servicii de la Scoarța să depășească viceprimarul, dar noi stăm pe loc. Ei, funcționarii publici și contractuali, și-au făcut un sindicat prin asociația comunelor din România. Eu am fost de acord cu toate propunerile lor, fiindcă sunt și eu om, am lucrat și într-un sindicat și știu ce înseamnă a lucra, dar pe noi, pe primari și viceprimari, nu ne reprezintă nimeni și este foarte grav. În fiecare zi, responsabilitatea apasă asupra primarului și, implicit, și asupra viceprimarului, și, atunci, care este răsplata muncii noastre. Nu se vede nimic. Chiar purtam o discuție cu domnul Mihai Weber, cu care discut orice problemă de administrație și îmi spunea că se lucrează, să vedem cum și ce. Noi nu am văzut nimic, de ani buni, și cu această ocazie transmit că sunt nemulțumit”, spune primarul.

Discuții cu primari pentru organizarea unui protest comun

Ion Stamatoiu anunță că a discutat cu câțiva primari din județul Gorj și vor organiza un protest comun pentru a-și exprima nemulțumirile legate de lefurile pe care le încasează. Primarul comunei Scoarța are un salariu lunar de aproximativ 5600 de lei.

“Chiar am discutat cu câțiva primari, o să facem un protest comun al primarilor, nu se poate așa ceva. Dacă la unele categorii se mai pune, cum s-a pus la învățământ, la sistemul sanitar, și la alți bugetari, dar când ne gândim noi, administrația locală unde suntem, suntem departe, în jos, nu în sus, cu salariul. După ce o să o să mă liniștesc și eu, după ce o să termin cu festivitățile pe care le am la nivelul comunei Scoarța, probabil că, în perioada următoare, o să mă întâlnesc cu câțiva primari și o să facem acest protest. Nu se poate, trebuie să ne înțelegem. Noi, în fiecare zi, avem deasupra capului nostru sabia. Nu putem sta pe loc”, a adăugat Ion Stamatoiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *