Actualitate

Amenzi de câte 100.000 de lei pentru cele două depozite de deșeuri din Bălești

Garda de Mediu Gorj a amendat ambele firme care dețin depozite de deșeuri pe raza comunei Bălești. Mai exact, SC NEW NCR RECICLARE SRL, care a mai primit amenzi în cuantum de 140.000 de lei de la Garda de mediu, a încasat acum încă 100.000 de lei, pentru această societate fiind propusă și suspendarea autorizației de mediu. Cealaltă firmă, SC GLASS RECICLARE SRL , amendată anterior cu 50.000 de lei, a primit și ea alți 100.000 de lei.

Ambele societăți care dețin depozite de deșeuri în Bălești au făcut obiectul unor controale repetate a responsabililor de mediu, asta după ce problemele acestor unități au devenit publice în mass-media. Mai exact, un cetățean a sesizat că îi este afectată calitatea vieții de depozitul situat în apropierea casei sale, care avea în incintă deșeuri de sticlă. Reclamațiile au pus în mișcare inclusiv Corpul de Control al ministrului Mediului, iar Garda de Mediu a intrat în priză.

Deși ambele firme erau autorizate să desfășoare aceste activități s-au constatat, în urma verificărilor, deficiențe în modul de colectare a deșeurilor colectate, lipsa formularelor de transport ale deșeurilor, precum și existența unor neconcordanțe în ceea ce privește dotările prezentate pe amplasament și prevederile autorizațiilor de mediu.

„Pentru neconformitățile constatate, societățile au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum de 100.000 de lei fiecare, stabilindu-se în același timp un pln de măsuri, cu termene de realizare și conformare”, a transmis Garda de Mediu Gorj.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. La groapa de gunoi din Barsești de ce nu se deplasează garda de mediu și corpul de control, în mai multe părți ale zilei mirosul este toxic și aerul este irespirabil, ei sunt Polaris de asta nu au controale, și când au sunt de formă!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *