Ultima oră

Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă Legea compostului


Potrivit legii, arderea frunzelor, resturilor de la toaletarea copacilor, resturilor vegetale, gunoiului de grajd și a deșeurilor compostabile este interzisă prin Legea Compostului, ce a intrat în vigoare la data de 20 februarie 2021. Conform acestei legi, arderea acestor deșeuri este interzisă, devenind contravenție.
Mai mult, dacă nu vei respecta această lege, riști amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei. Amenzile mai ”blânde” se aplică în cazul persoanelor fizice, însă atunci când vorbim de persoanele juridice, lucrurile se complică. Amenda pentru persoane juridice în acest caz este cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei. Amenzile sunt aplicate de către comisarii Gărzii de Mediu.
Potrivit legii, ”este obligatorie colectarea separată a deșeurilor biodegradabile destinate compostării/digestiei anaerobe. Persoanele fizice și juridice care generează deșeuri biodegradabile au obligația să depună aceste deșeuri în spațiile indicate sau să le predea operatorilor autorizați pentru colectarea lor”.
Resturile vegetale trebuie colectate ca orice alte deșeuri și predate operatorilor autorizați.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *