Ultima oră

Amenzi usturătoare pentru cei care deschid ușa trenului în mers

CFR Călători avertizează pasagerii asupra amenzilor considerabile pe care le pot primi pentru nerespectarea normelor de siguranță în timpul călătoriilor cu trenul.

Concret, cei care deschid ușa trenului în timpul mersului riscă amenzi cuprinse între 250 și 400 de lei, conform HG 203/1994, art. 2, pct. 16, potrivit anunțului CFR.

„Persoanele care aleg să călătorească cu trenul trebuie să aibă în vedere respectarea normelor privind transportul cu acest mijloc de deplasare și să nu pună în pericol siguranța lor sau a altor pasageri. CFR Călători trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a ușii în timpul mersului și informează că această practică constituie contravenție și riscă amenzi între 250 și 400 lei conform HG 203/1994 art.2 pc. 16. Astfel de acțiuni se pot solda cu evenimente tragice.”, precizează un comunicat de presă al CFR.

Amenzile pentru deschiderea ușii trenului în timpul mersului pot fi aplicate de către personalul de tren sau de către Poliția de Transport Feroviar (PTF) la prima stație de oprire a trenului. În cazul în care persoana vinovată refuză să plătească amenda impusă de personalul de tren, acesta va solicita ajutorul PTF. Persoana va fi coborâtă din tren la prima stație, unde va fi întâmpinată de polițiști și va risca o contravenție mai mare decât cea inițială.

CFR Călători încurajează pasagerii să consulte regulamentul pentru călătoria cu trenul pentru a se familiariza cu toate regulile și normele de siguranță.

„Pentru o călătorie în condiții cât mai bune și de siguranță, pasagerii sunt rugați să consulte regulamentul pentru călătoria cu trenul. Condițiile generale de transport cu trenurile CFR Călători, precum și anumite reguli de călătorie sunt reglementate prin HG 203/1994.”, conchide CFR.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *