Ultima oră

Americanii au sărăcit


Averea cumulată a gospodăriilor din SUA a scăzut cu un record de 6.100 de miliarde de dolari, la cel mai redus nivel din ultimul an, deoarece impactul evoluţiei negative a preţurilor acţiunilor a depăşit cu mult contribuţia câştigurilor suplimentare aduse de valorile imobiliare, potrivit unui raport al Rezervei Federale (Fed), citat de Reuters.

Averea cumulată netă a gospodăriilor a scăzut la 143.800 miliarde de dolari, la sfârşitul lunii iunie, de la 149.900 miliarde de dolari la sfârşitul lunii martie, înregistrând a doua reducere trimestrială consecutivă, arată datele Fed.

Până în iunie, averea cumulată a americanilor a scăzut cu peste 6.200 mii de miliarde de dolari, de la un record de 150.000 de miliarde de dolari la sfârşitul anului 2021, conform news.ro.

Scăderea netă a bogăţiei în trimestrul al doilea a fost cu aproximativ 30 de miliarde de dolari mai mare decât scăderea record anterioară, înregistrată cu doi ani mai devreme, pe măsură ce debutul pandemiei de Covid-19 a schimbat pieţele financiare.

Această scădere – în trimestrul al doilea din 2020 – rămâne în continuare cea mai mare în termeni procentuali, de 5,2%, faţă de 4,1% în cel mai recent raport.

Cea mai recentă scădere a fost condusă de o scădere de 7.700 miliarde de dolari a valorilor pieţei bursiere, pe măsură ce acţiunile au alunecat pe o piaţă conservatoare, de timp ”urs”, în prima jumătate a anului, din cauza îngrijorărilor legate de creşterea inflaţiei şi de răspunsul agresiv al Fed cu creşterile ratei dobânzii.

Scăderea pieţei de acţiuni a depăşit un câştig de 1.400 miliarde de dolari a valorilor imobiliare. Sursa: stiripesurse.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/