Politică

Analist: Dacă e schimbat prefectul, Vîlceanu poate să-și ia adio de la PNL Gorj

Fostul deputat Pantelimon Manta este convins că dacă fostul primar al orașului Turceni, Cristina Cilibiu, va fi numită prefect de Gorj, deputatul Dan Vîlceanu nu va mai avea nicio șansă să rămână la șefia PNL Gorj.

Pantelimon Manta face o scurtă analiză a situației din PNL Gorj. Organizația județeană este condusă interimar de deputatul de Olt Gigel Știrbu. În următoarele două luni vor trebui organizate alegeri pentru funcția de președinte. Fostul deputat crede că lupta se va da între primarul Târgu-Jiului, Marcel Iacobescu, și liderul Forța Dreptei, Ion Iordache. Pantelimon Manta este convins că deputatul Dan Vîlceanu va mai conduce PNL Gorj. „După părerea mea, căderea lui Vîlceanu este clară, aș zice chiar implacabilă. Este foarte puțin probabil ca el să mai fie menținut lider al partidului. După părerea mea, bătălia se dă între Romanescu și Iordache. Romanescu părea favorizat de numirea temporară în funcția de președinte a deputatului Știrbu, care era oarecum apropiat de Romanescu și era un semnal că vor schimbarea lui Vîlceanu. Prin această prismă se profila o victorie previzibilă a lui Romanescu. Venirea pe turnantă a lui Iordache complică lucrurile, pentru că Iordache, chiar dacă nu e el mare doct în politică, știe să jongleze prin prisma afacerilor și a legăturilor personale pe care le are cu destul de mulți primari în județ și realitatea este că poate aduce voturi și chiar un plus pentru PNL”, afirmă fostul deputat.

“Romanescu pleacă din PNL sau colaborează cu Iordache”

Pantelimon Manta spune că Marcel Romanescu ar putea pleca din PNL Gorj, dacă Ion Iordache va ajunge la conducerea organizației. Fostul deputat nu exclude nici varianta ca primarul Târgu-Jiului și senatorul de Gorj să ajungă la o înțelegere și să colaboreze. “Dacă Romanescu pierde președinția sau nu accede la președinție, probabilitatea este să plece din partid sau să facă o înțelegere cu Iordache. Nu este exclus nici acest lucru. Este clar că el cu Vîlceanu nu mai poate și nu va face echipă. E discutabil dacă e dispus să negocieze cu Iordache. După părerea mea, Iordache ar fi dispus mai tare să facă un compromis cu Romanescu, menținându-l candidat la primăria municipiului, dar dacă Romanescu nu acceptă o astfel de înțelegere, probabil că o va face cu Dan Vîlceanu. E singura ipoteză ca Vîlceanu să mai rămână în cărți. Dacă săptămâna asta se va decide schimbarea prefectului, ăsta este semnalul clar și fără echivoc al faptului că Dan Vîlceanu nu mai are niciun cuvânt în organizația județeană, pentru că actualul prefect este omul lui Vîlceanu. Pe de-o parte, el a fost schimbat cu un președinte interimar numit de la centru, care este un apropiat al lui Marcel Romanescu, pe de altă parte, a doua lovitură, dacă prefectul este schimbat, pentru Dan Vîlceanu lucrurile sunt clare, poate să-și ia adio de la organizație. Poate fi luat în calcul și ipoteză că dacă o pun pe Cilibiu, apropiata lui Iordache, s-ar putea să fie un compromis, adică să satisfacă orgoliul și al lui Iordache și eventual să dorească conducerea centrală numirea lui Romanescu”, a conchis fostul deputat.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button