Dezvăluiri

Angajații CE Oltenia nu vor să piardă niciun leu. Lider: Toți sunt pregătiți să iasă în stradă

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt pregătiți să protesteze, dacă le vor fi reduse veniturile din cauza măsurilor de austeritate luate de Guvernul Ciolacu.

Situație incertă pe final de an în Complexul Energetic Oltenia. Minerii și energeticienii așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă le vor fi reduse sau nu veniturile. Președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, afirmă că dacă se va tăia un leu la salarii, oamenii sunt pregătiți să iasă în stradă. Liderul sindical crede, însă, că CE Oltenia va fi exceptată de la ordonanța austerității și vor fi evitate protestele. „Eu sper că nu va fi aplicată și cred că nu va fi aplicată, atât timp cât CEO este pe profit și nu văd de ce ar aplica-o. Toate federațiile au făcut un memorandum către companie și compania, la rândul ei, a făcut un memorandum către guvern ca să fim exceptați de la această ordonanță a austerității și părerea mea e că vom fi exceptați, nu cred că se va pierde ceva. Eu chiar o văd o bătaie de joc această ordonanță și cred că, până la urmă, guvernanții își vor reveni și totul va reveni la normal. Asta, în cazul în care nu vor dori să aibă proteste la sfârșit de an, să-și facă sărbătorile în proteste, pentru că vă spun sincer că nimeni nu este de acord să piardă ceva la salarii sau la bonuri, la tichete. Și, cu siguranță, am discutat și cu colegii mei, toți sunt pregătiți să iasă în stradă, dacă se va întâmpla să se taie măcar un leu. Toată lumea are de pierdut, dacă se aplică această ordonanță și nu prea e momentul, acum, să piardă cineva la bani. Adică, nu prea am văzut să se ieftinească ceva”, spune liderul Cartel Alfa Gorj.

“Să taie subvenția pentru partide”

Alin Munteanu le recomandă guvernanților să taie subvenția pentru partide sau să reducă din numărul de posturi de secretari de stat, membri în consiliile de administrație sau supraveghetori, dacă vor să facă reduceri de cheltuieli, nu să diminueze veniturile minerilor și energeticienilor din cadrul CE Oltenia. „Noi înțelegem că statul nu are bani, nu este treaba noastră. Dacă vor să taie, ar avea de unde să taie. Sunt foarte multe funcții care sunt create artificial, sute de secretari de stat, sute de oameni prin consilii de administrație, de supraveghere. Nu mai vorbim de indemnizația pe care o primesc partidele politice, care, tot timpul, crește. Dacă vor să taie, au de unde, nu trebuie să taie de la omul de rând. Cred că e imposibil să nu se obțină noi creșteri salariale la CEO anul viitor, pentru că foarte mulți dintre colegii noștri au ieșit la pensie, munca e din ce în ce mai multă și mai grea, condițiile sunt cum sunt. Nu văd de ce nu s-ar obține. Noi ne-am făcut datoria la locul de muncă, așa că e normal, să primim creșteri salariale”, a conchis sindicalistul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *