Ultima oră

ANM a emis două coduri de vreme rea, portocaliu și galben! Intră în vigoare duminică seară!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare cod portocaliu de viscol în zonele înalte din Carpații Meridionali. De asemenea, pentru Banat, Carpații Occidentali și Meridionali a fost emis cod galben de vânt.

Codul portocaliu de viscol intră în vigoare duminică, la ora 22.00. Până luni, la ora 10.00, la altitudini de peste 1.800 de metri în Carpații Meridionali vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100…120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol
De asemenea, tot pentru această perioadă este în vigoare și un cod galben de vânt în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, unde vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol.

În Banat vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h
Potrivit ANM, temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 de metri, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

Meteorologii anunță că în Banat vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h.

Spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button