Actualitate

ANSVSA, bani la rectificarea bugetară pentru plățile crescătorilor de animale!

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) primește bani la rectificarea bugetară pentru plata despăgubirilor către crescătorii de animale care au suferit pierderi cauzate de pesta porcină africană, anunță proiectul Ordonanţei cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor: +134,1 milioane lei, per sold. Se propune alocarea suplimentară a 150,0 milioane lei necesară atribuirii și plății contractelor de concesiune încheiate cu medicii veterinari și pentru plata despăgubirilor acordate proprietarilor ale căror animale au fost afectate în contextul evoluției pestei porcine africane și a 1 milion lei în vederea asigurării drepturilor salariale pentru personalul Autorității.

Conform informatiilor furnizate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, la data de 05.08.2021, erau active 333 focare de pestă porcină africană (PPA), din care 3 focare în exploatații comerciale și 5 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 49.257 de porcine (animale afectate din focarele active). De la data de 5 august și până astăzi, au fost identificate și alte focare active PPA, în județele Vrancea și județul Olt. La Scornicești, în Olt, sunt sacrificați circa 1.600 de porci.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *