Ultima oră

Anunț oficial: elevii se întorc la școală din toamnă! Guvernul a decis că școala online nu se justifică

Decizie categorică a Ungariei: școlile se vor redeschide, ca de obicei, începând cu 1 septembrie! Guvernul de la Budapesta a analizat situația epidemiologică din țară și concluzia la care s-a ajuns a fost aceea că nu se impune reluarea cursurilor în sistem online.

Într-un comunicat de presă remis de Ministerul pentru Resurse Umane se precizează că situaţia actuală a epidemiei de coronavirus nu justifică înlocuirea orelor de clasă cu şcoala online, dar se adaugă că „în numeroase ţări s-a observat o creştere semnificativă a numărului de cazuri, iar cifrele interne sunt de asemenea îngrijorătoare”.

În comunicat se precizează că pot fi luate şi alte măsuri în cazul în care guvernul şi autorităţile competente vor constata că situaţia o va impune. Şcolile vor primi un protocol pentru prevenirea contaminărilor, iar părinţii nu vor trimite la ore copiii care prezintă simptome de COVID-19.

Conform unui decret guvernamental ce va fi publicat în curând, noul an şcolar în Ungaria va începe la 1 septembrie şi se va încheia la 15 iunie 2021, mai informează agenția MTI.

Guvernul Orban încă mai caută o soluție pentru începerea anului școlar

În România, situația rămâne în continuare incertă. Guvernul Orban încă nu a luat o decizie cu privire la începerea anului școlar, programată pentru 14 septembrie.

Cele mai noi informații sunt că inspectoratele școlare încă mai așteaptă să primească datele despre câți elevi încap, fizic, la școală și de câte cadre didactice sau norme didactice ar fi nevoie pentru acoperirea tuturor claselor. Din 6293 de școli, doar 7 au transmis documentele respective.

Pe de altă parte, directorii unităților de învățământ trebuie să precizeze și de câte spații au nevoie pentru a primi toți elevii la cursuri, în condițiile în care, din toamnă, nu vom mai avea clase de 35 de elevi. Autoritățile au anunțat deja că numărul de elevi într-o clasă va fi diminuat pentru a putea fi respectate normele de distanțare fizică.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close