Știri externe

Aplicația care te-ar putea avertiza dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată se află în dezvoltare în Franța

Guvernul francez lucrează la o aplicaţie pentru telefoanele mobile care ar putea avertiza utilizatorii dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, a declarat miercuri secretarul de stat francez pentru domeniul digital, Cedric O, o măsură de natură să ridice întrebări cu privire la impactul utilizării tehnologiei de urmărire asupra libertăţilor civile, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Franţa, care a intrat în a patra săptămână de carantină pentru a încetini răspândirea coronavirusului, explorează modalităţi de a pune capăt restricţiei de circulaţie, inclusiv aplicaţii de urmărire a contactelor. „În lupta împotriva COVID-19, tehnologia poate ajuta”, a declarat Cedric O pentru ziarul Le Monde într-un interviu. „Nimic nu va fi decis fără o dezbatere mai amplă”, a mai spus oficialul francez.

El a afirmat că Franţa lucrează la un proiect numit „StopCovid”, o aplicaţie prin bluetooth pe care utilizatorii o vor instala pe telefonul mobil pe bază de voluntariat. Eficienţa sa va depinde de utilizarea în mod voluntar de către persoanele care au fost testate pozitiv. Aplicaţia va anunţa apoi toate persoanele care au fost în contact strâns cu aceştia că s-au aflat în prezenţa cuiva care s-a identificat ca fiind testat pozitiv la coronavirus.

„Aplicaţia vă va informa pur şi simplu că aţi fost în contact în zilele precedente cu cineva care a fost testat pozitiv”, a mai spus Cedric O, adăugând că un grup de experţi lucrează la un prototip de câteva zile, însă data lansării este incertă. Aplicaţia franceză va folosi doar bluetooth şi nu geolocalizarea, a afirmat Cedric O, şi nu va urmări deplasările unui utilizator. Datele vor fi anonime şi vor fi şterse după o anumită perioadă. Germania şi Elveţia lucrează la aplicaţii similare, a adăugat el.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button