Ultima oră

Aproape 600.000 de lei au fost furați de trei bărbați din România. Vezi cum au reușit!

Trei bărbați au reușit să fure aproape 600.000 lei după ce au clonat paginile de internet a unor bănci importante din România.

Trei hoți au păcălit astfel sute de români cărora le-au scos sume fabuloase din conturi.

Mai exact, anul trecut, din luna octombrie și până în prezent, cei trei bărbați din Republica Moldova ar fi creat pagini de internet similare cu cele ale unor instituții bancare și ar fi promovat aceste pagini în mediul online.

În acest fel, au reușit să inducă în eroare mai mulți clienți ai băncilor respective și au reușit să obțină și parolele de acces la internet banking. Apoi au folosit parolele pentru a accesa conturile de internet banking, au transferat mai multe sume de bani și au reușit să producă un prejudiciu de peste 583.000 lei.

Cei trei au fost duși la audieri în această dimineață și ulterior s-a luat decizia rețineri lor pentru 24 de ore. Vor fi prezentați însă în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în acest moment de către polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale București și procurorii Parchetului Tribunalului București.

Cei trei sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, precum și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *