Actualitate

Arhitectul care și-a ridicat vila fără autorizație de construire a părăsit USR!

Arhitectul Alexandru Hortopan a părăsit USR. Acesta a postat un mesaj și o fotografie pe pagina sa de Facebook în care arată că a avut un diferend cu prim-vicepreședintele USR Gorj, arhitectul Corneliu Răducan Morega.

”Pentru tine am venit, pentru tine am plecat. Din păcate nu pot să împărtășesc aceeași viziune cu USR Târgu Jiu, pentru următorul an politic și am decis ă mă retrag din această organizație politică, unde mă legau relații de prietenie, familie și altele asemenea, care riscau să se altereze prea mult“, a scris Hortopan.

Acesta spune că își va continua proiectul său, însă unele surse susțin că se va întoarce în PNL, partid din care a plecat în urmă cu ceva vreme.

Alexandru Hortopan a ieșit la rampă prin faptul că și-a construit o vilă somptuoasă, pe marginea lacului de acumulare din Târgu Jiu, fără autorizație de construire. Acesta a motivat că Primăria Târgu Jiu i-a cerut un aviz de la Hidroelectrica, iar altor proprietari de imobile nu le-a solicitat acest document, așa că s-a apucat să-și construiască vila în mod ilegal.
Primăria Târgu Jiu a solicitat acest aviz pentru că o fâșie de teren din fața casei sale se află în proprietatea companiei Hidroelectrica, iar, pentru a avea acces la casa sa, Horortopan trebuie să încalce această proprietate, fără acordul deținătorului. În mod normal, Poliția Locală intervine și aplică o amendă și impune ca măsură intrarea în legalitate, dar în acest caz, fapta a fost constatată cu întârziere și s-a prescris.

În prezent, Hortopan, care a fost pentru scurt timp și șeful Ordinului Arhitecților din Gorj, se judecă cu Primăria Târgu Jiu pentru eliberarea autorizație de construire.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *