Ultima oră

Armata rusă a ordonat încetarea focului în Mariupol: civilii sunt evacuaţi din oraş

Război Rusia – Ucraina, ziua 10. Autorităţile din Ucraina au anunţat că au trecut la contraofensivă în ziua a 10-a a războiului. Podul care face legătură dintre Odessa şi Transnistria a fost aruncat în aer pentru a împiedica un eventual atac venit din republica separatistă. Potrivit canalului de Telegram al Radei Supreme a Ucrainei, armata ucraineană bruiază comunicaţiile militare ruseşti pe unde scurte. În locul ordinelor comandanţilor, soldaţii ruşi aud imnul naţional al Ucrainei.

UPDATE 11:10 Ministrul Apărării din Ucraina anunţă că peste 66.000 de bărbaţi ucraineni au revenit din străinătate pentru a-şi apăra ţara

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că 66.224 de bărbaţi ucraineni s-au întors din străinătate pentru a ajuta la lupta împotriva invaziei Rusiei„66.224. Atâţia bărbaţi s-au întors din străinătate până acum pentru a-şi apăra ţara. Acestea sunt încă 12 brigăzi motivate şi de luptă! Ucraineni, suntem invincibili”, a anunţat Reznikov pe Twitter.

Încetarea focului în orașul Mariupol din Ucraina va dura 7 ore, iar evacuarea civililor se va face cu autobuze, au anunțat autoritățile locale. Potrivit BBC, care citează autoritățile din Mariupol, încetarea focului va dura 7 ore, între orele locale 9.00 și 16.00, iar evacuarea civililor va începe la ora locală 11.00.

sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *