Monden

Artist din Târgu Jiu prezent la parastasul de doi ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian

Pomana de doi ani pentru Petrică Mîțu Stoian s-a organizat în weekendul ce tocmai a trecut.

La începutul lunii noiembrie, se împlinesc doi ani de la momentul în care marele artist Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață. Îndrăgitul interpret de muzică populară era iubit de toată țara în momentul în care s-a stins, iar vestea morții sale a adus un val de durere atât în rândul publicului, cât și al familiei.

Maria Tarchila anunțase deja că o troiță va fi ridicată în curtea bisericii din satul natal al artistului, iar cu ocazia pomenii aceasta a fost și sfințită.

Troița a fost comandată și sculptată în Maramureș, iar în ziua de 6 noiembrie, atunci când se vor împlini cei doi ani, se vor împărți și pachete la cimitirul din Craiova.

Sora îndrăgitului interpret de muzică populară s-a ocupat personal de organizare, iar pentru comemorarea marelui artist a fost ridicată o troiță, în curtea bisericii din Isaverna.

În data de 28 octombrie, odată cu pomana de doi ani, preoții din Isaverna au sfințit și troița ridicată în memoria marelui artist.

„Am amplasat troița, am făcut parastasul și pomana în weekendul ce tocmai a trecut. Sâmbătă în 28, atunci am organizat totul pentru că se face mai înainte, nu se face în ziua în care se împlinesc doi ani.

Am făcut și sfințirea troiței pe care am amplasat-o în curtea bisericii din sat, în memoria lui. A avut loc pomana de doi ani la restaurant și cam așa s-au desfășurat lucrurile”, a explicat Maria Tarchila, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

La eveniment au participat locuitorii Comunei Isverna, familia, nepoții, dar si oameni ce l-au iubit si apreciat pe Petrică Mîțu Stoian.

Alături de familia lui Petrică Mîțu Stoian a fost Emil Badea și familia sa.

sursa foto: emitv.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *