Ultima oră

ASF a retras autorizția EUROINS! Cât timp mai este valabilă polița și ce se întâmplă în cazul unui accident

Cutremur pe piața asigurărilor, după ce ASF a decis să retragă autorizația companiei Euroins și a constatat starea de insolvență. Asigurații sunt extrem de îngrijorați cu privire la ce va urma.

Acesta este și motivul pentru care trebuie să știe câteva lucruri foarte importante despre polița Euroins.

”În primul rând, polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment.

Astfel, șoferii care aveau polițe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asigurați până la data respectivă.

De asemenea, aceștia au posibilitatea de a denunța în orice moment polița, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurător autorizat.

În al doilea rând, în ceea ce îi privește pe păgubiții unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiți în baza acesteia, în limitele și termenele stabilite de legislația în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare”, anunță UNSAR într-un comunicat de presă.

”Având în vedere falimentele care au marcat în ultimii ani anumite societăți axate pe zona asigurărilor obligatorii RCA, ne exprimăm încrederea că autoritățile statului vor găsi nu numai cauzele care au condus la aceste evoluții, ci și căile de a preîntâmpina astfel de situații pe viitor, inclusiv o analiză detaliată și imparțială a întregului context legislativ specific RCA.

Este însă important de punctat că problemele din zona RCA nu se regăsesc și în cazul altor tipuri de asigurări. Astfel, industria de asigurări înglobează mult mai multe segmente, precum asigurările de viață, sănătate, de bunuri și proprietăți, locuințe și nu numai, reprezentând un pilon important al economiei românești. Per ansamblu, în ciuda acestor situații cu care s-a confruntat, industria de asigurări a rămas alături de clienți de-a lungul timpului, plătind în fiecare zi calendaristică despăgubiri de circa 3,7 milioane EUR și gestionând aproape 16 milioane de polițe”, se mai arată în comunicatul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *