Ultima oră

ASF retrage autorizația de funcționare pentru City Insurance, lider de piaţă în asigurările RCA. Ce opţiuni au şoferii

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) retrage autorizația de funcționare și cere falimentul City Insurance. Daniel Apostol, director de comunicare ASF, a precizat ce pot face persoanele care au poliţă RCA la această companie.

Consiliul Autorității a decis retragerea autorizației de funcționare a societății City Insurance, constatarea stării de insolvență și promovarea de către A.S.F. a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societății.

Daniel Apostol, director de comunicare ASF a precizat ce pot face persoanele care au poliţă RCA la această companie.

„Decizia de astăzi nu este deloc întâmplătoare, este urmare a unui an întreg de minuțioase activități de supraveghere, a unui control extrem de elaborat care a condus la concluzia că această companie are practici însoțite de nereguli, de ilegalități și legea spune că, în contextul în care planul de finanțare nu este corect, planul de redresare nu este evident solvabilitatea nu este satisfăcută, incapacitatea de plată este vădită, legea spune că trebuie retrasă autorizația de funcționare”, a spus Daniel Apostol, director de comunicare ASF.

Paşii de urmat pentru cei care au poliţe RCA la City Insurance

Începând din momentul în care este retrasă autorizația de funcționare această societate nu va emite nici o altă poliță. Cei care au deja polițe au protecția legii asupra lor, sunt sub o umbrelă de protecție. În mod automat imediat Fondul de Garantare a asiguraților va prelua toate dosarele de daune și prin această Ordonanță de Urgență care îi conferă dreptul de a urgenta termenul va începe plățile imediat după preluarea dosarelor.

O altă opțiune posibilă este ca cei care dețin asigurare la RCA care au deja polița RCA întocmită la City Insurance pot să opteze pentru renunțarea la aceasta. Pur și simplu se duc și își asigură autoturismul la un alt asigurător.

Dar până la acest pas legea, Fondul de Garantare a asiguraților și această inițiativă nouă a ASF și a Guvernului de a oferi posibilitatea imediat de intra la plată pe dosarele de daună pe care le va prelua va fi o protecție pentru toți consumatorii din piață”, a mai explicat Daniel Apostol, director de comunicare ASF în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3.

City Insurance este liderul pieței asigurărilor RCA, iar împreună cu societatea de pe locul doi deține aproximativ 75% din piață.

Sursa: antena3.ro

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *