Ultima oră

Asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, reţinută în dosarul morţilor suspecte

O asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală a fost reţinută, miercuri după amiază, în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti anchetează împrejurările în care mai mulţi pacienţi ai acestei unităţi, internaţi la secţia de anestezie-terapie intensivă, au murit. Femeia, care fusese audiată anterior în dosar, are calitatea de suspect şi este acuzată de mărturie mincinoasă.

Procurorii şi poliţiştii din Capitală continuă audierile în dosarul morţilor suspecte de la Spitalul Sfântru Pantelimon,, dosar deschis după ce au apărut acuzaţii conform cărora 17 pacienţi internaţi la ATI a murit, în decurs de doar patru zile, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină, un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Miercuri, la Serviciul Omoruri, a fost dusă la audieri, pe bază de mandat, o femeie care avea calitatea de martor în dosar. În urma administrării probatoriului, femeia a fost pusă sub acuzare pentru mărturie mincinoasă şi a fost reţinută, având calitatea de suspect, au transmis oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia este asistent medical la Spitalul Sfântu Pantelimon. Ea fusese audiată, anterior, în dosar, declarând că nu a văzut nimic şi nu are nicio informaţie cu privire la modul în care era administrată noradrenalina pacienţilor. Probele adunate la dosar o contrazic însă pe femeie, ceea ce a dus la punerea sa sub acuzare şi schimbarea calităţii din martor în suspect, au precizat sursele citate.

Sursele citate au precizat că procurorul de caz nu a decis încă dacă o va prezenta pe femeie instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sau dacă va dispune o altă măsură preventivă în privinţa acesteia.

Ancheta a fost deschisă după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat de un angajat al Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Bucureşti în 11 aprilie, cu privire la faptul că, ”în perioada 4-7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului ar fi decedat cca. 20 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină”.

Ancheta a arătat că în perioada indicată de reclamant 17 pacienţi au murit în acest spital, la ATI.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *