Dezvăluiri

Asistenta șefă care ținea dezinfectanții sub cheie, DESTITUITĂ din funcție!

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, Dumitru Vienescu, a schimbat-o din funcția de asistent șef al Secției de Psihiatrie pe Simena Cucu, după ce o comisie constituită la nivelul unității medicale a stabilit că aceasta se face răspunzătoare de unele nereguli grave devoalate de Gorjonline.ro și confirmate de mai mulți angajați ai secției în notele de relații pe care le-au dat în cursul cercetării disciplinare. În urmă cu aproape o lună, 15 pacienți cu afecțiuni psihice internați în Secție de Psihiatrie au fost confirmați cu COVID-19, iar mai bine de 24 de ore, internările în secție au fost suspendate. La acel moment, Gorjonline.ro a prezentat unele informații în legătură cu faptul că soluțiile dezinfectante erau ținute sub cheie de asistenta șefă, că la Psihiatrie goangele au găsit mediul propice pentru crește sănătoase și că muncitorii necalificați erau cei care serveau masa bolnavilor din secție, deși nu aveau examen coproparazitologic, aspect care contravine ROF.

Comisia de cercetare disciplinară a finalizat cercetările în privința cauzelor care au generat focarul de infectări cu SARS-CoV-2 în Secția de Psihiatrie a SJU Tg-Jiu, de la finele lunii trecute, când 15 pacienți au fost transferați la alte spitale din țară, o asistentă medicală a ajuns în spital, iar un medic și alți doi salariați, în izolare la domiciliu.
Pe baza celor constatate, Dumitru Vienescu, managerul SJU Tg-Jiu, a dispus încetarea numirii din funcție a asistentului șef Simena Cucu.

Managerul Vienescu a afirmat, încă de atunci, că va lua măsuri drastice și se poate ajunge și până la demiterea celor responsabili. „Aștept un raport și, după ce voi avea acel raport să dispun măsurile pe care le-am și declarat în presă. Măsurile vor fi în funcție de gravitatea faptelor care sunt stabilite prin raport, dar așa cum am spus se poate ajunge și până la demiterea din funcție”, declara, la acea vreme, Vienescu.

Cauza infectărilor pacienților și personalului din secție, după cum declarau surse medicale a reprezentat-o, printre altele, lipsa dezinfectanților care erau ținuți sub cheie de asistenta șefă: „Într-una din zile, unul dintre infirmieri a sunat-o pe asistenta șefă Simena Cucu să-i pună la dispoziției soluțiile pentru a dezinfecta secția, însă aceasta ajunsese acasă și a spus că nu mai revine la spital”.

Cu alte cuvinte deranjul era prea mare, în condițiile în care asistenta șefă încasează un salariu de 7.200 de lei, lunar.

Trebuie menționat faptul că, în cadrul anchetei administrative tot personalul din secție a dat note de relații în care au fost detaliate aceste aspecte.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *