Dezvăluiri

Asistente medicale AGRESATE în spital! ”Ne abuzează psihic prin țipete, vocabular și gesturi obscene, chiar și cu amenințări”

Cele cinci asistente medicale de la Unitatea de Transfuzii Sanguine (UTS) din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, de la pavilionul de pe strada ”Tudor Vladimirescu”, au denunțat, într-un memoriu, pe care l-au trimis managerului unității medicale și conducerii Consiliului Județean Gorj, comportamentul abuziv al asistentei coordonatoare a compartimentului. Asistentele afirmă că atmosfera de lucru în cadrul compartimentului UTS este una extrem de tensionată din cauza invectivelor și injuriilor pe care le proferează, zilnic, asistenta coordonatoare la adresa lor și susțin că, modul în care se comportă aceasta îmbracă toate formele de bullying la locul de muncă.

Toate asistentele medicale angajate ale Unității de Transfuzii Sanguine sau UTS II, așa cum e cunoscut compartimentul din locația ”Tudor Vladimirescu”, i-au adresat un memoriu managerului SJU Tg-Jiu, Dumitru Vienescu, și președintelui CJ Gorj, Cosmin Popescu, în care relatează, pe larg, situația de la locul de muncă, generată de comportamentul abuziv al asistentei coordonatoare Mihaela Stăiculescu.

Cele cinci asistente afirmă că, deși activitatea lor, aceea de asistență medicală transfuzoare, este una de importanță vitală, iar atmosfera de serviciu trebuie să fie una liniștită, conflictele generate de coordonatoarea compartimentului le afectează în mod negativ activitatea zilnică.

”Zilnic, ni se proferează de către asistenta coordonatoare invective și injurii suficient cât atmosfera de lucru să fie extrem de tensionată”, susțin asistentele.

Angajatele UTS II declară că, încă de la momentul în care Mihaela Stăiculescu a fost transferată la acest compartiment a început intrigile și bârfele, iar mai apoi s-a ajuns la aluzii jignitoare care țin de intimitatea acestora.

”Cu fiecare dintre noi a purtat discuții defăimătoare la adresa celorlalte colege, ceea ce a creat o stare de suspiciune și neîncredere între noi (…). Scopul final a fost acela de a ne dezbina pentru a-și putea exercita atitudinea dominatoare. Ne abuzează psihic prin țipete, vocabular și gesturi obscene, chiar și cu amenințări”, au adăugat asistentele.

În petiția remisă conducerii SJU și Consiliului Județean, cele cinci asistente spun că, din cauza atitudinii asistentei coordonatoare și a tensiunii de la locul de muncă au acumulat stres, lucru care le-a afectat până și viața de familie.

”Apreciem că situația în care ne aflăm este una gravă, tiparul celor descrise mai sus însumând toate aspectele bullying-ului la locul de muncă”, au precizat asistentele UST II.

Trebuie spus că, acestea au informat, în final, șefii unității medicale de încălcarea, de către asistenta coordonatoare Mihaela Stăiculescu, a prevederilor Codului de etică și deontologie al asistentului medical și le-au cerut acestora să soluționeze acest conflict.

Potrivit unor surse, în cazul în care situația nu va fi detensionată, asistentele intenționează să declanșeze un protest în fața spitalului.

Managerul SJU Tg Jiu, Dumitru Vienescu, a precizat că a direcționat Consiliului Etic al unității medicale memoriul celor cinci asistente, iar în câteva zile se așteaptă concluzia acestui organism și vor fi dispuse măsuri în consecință.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Cata răutate in sistemele bugetare, nu stiu cum sa i dea la o parte de pe funcții pe unii ca sa facă loc la altii ca în cazul de fata și recurg la tot felul de practici murdare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *