Dezvăluiri

Asistentele, infirmierele și îngrijitoarele dintr-o secție a Spitalului Tg-Jiu, îngrijorate din cauza lipsei echipamentelor de protecție! „Asistenta șefă ne-a zis că trebuia să ne păstrăm bonete! Ei au plecat, noi am rămas”

Personalul medical de la Secția de Dermatologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, unde urmează să fie internați pacienții cu infecții respiratorii testați negativ, dar și suspecții de COVID-19, în cazul în care nu o să mai fie locuri în Secția Boli Infecțioase, este îngrijorat de faptul că nu a primit nici un fel de echipament de protecție și așteaptă pacienții suspecți de coronavirus doar cu halat și bonetă de unică folosință. Ba mai mult, asistentele, infirmierele și îngrijitoarele spun că au rămas doar ele pe secție, după ce, în cursul zilei de joi, medicii și asistenta șefă și-au făcut bagajele și s-au mutat în Secția Balneologie din pavilionul spitalului de pe Strada ”Tudor Vladimirescu”.

Asistentele, infirmierele și îngrijitoarele care au rămas în Secția Dermatologie pentru a-i primi pe suspecții de COVID-19, în eventualitatea că Secția de Boli Infecțioase o să fie la capacitate și n-o să mai aibă locuri, sunt speriate și speră să primească echipament de protecție adecvat de la Infecțioase, până le va fi repartizat primul pacient.

„Nu avem echipamente! Măști și mănuși nu ni s-au dat, bonete de unică folosință ne-au dat două bucăți, acum două zile, și halate de unică folosință ca cele pentru vizitatori că cică alea sunt costumațiile, atât”, a declarat una din femeile rămase în secție.

Medicii de pe secție și asistenta șefă s-au mutat în pavilionul de pe strada ”Tudor Vladimirescu”, în secția Balneologie, fără să-i intereseze că cei care rămân sunt, practic, cu mâinile goale.

„Noi îi zisărăm asistentei șefe, înainte să plece, că nu avem nimic și ne transmisă că ea ne-a zis de când erau bonete să ne păstrăm pentru acum. Păi nu e vorba doar de bonete, ci de echipament complet. Sper să ne dea cei de la Infecțioase, altfel nu știu ce ne facem. O să ne infectăm și noi și familiile noastre”, afirmă, cu groază, asistentele și infirmierele.
Conducerea spitalului spune că doar în cazul în care o să fie necesar vor fi internați pacienți în secția de Dermatologie.

„Eliberarea secției Dermatovenerologie este necesară pentru pacienții din secția Boli Infecțioase care sunt cu infecții respiratorii și al căror rezultat al testului coronavirus este negativ și pe viitor pentru pacienții cu suspiciuni de Covid-19, dacă este necesar”, a spus Dumitru Vienescu, managerul SJU.

Trebuie spus că, joi, erau internați 9 pacienți suspecți de coronavirus în Secția de Boli Infecțioase. În cursul nopții de miercuri spre joi și în cursul zilei de joi au fost internați 8 pacienți, iar alți 8 au fost externați cu rezultate negative.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *