Ultima oră

Au fost găsite rămășițele unui copil de doi ani, dispărut în timp ce se afla la bunici

O parte din rămășițele lui Emile Soleil, un băiețel de doi ani și jumătate dispărut într-un mic sat din Alpii francezi, în timp ce se afla la bunici, au fost găsite de o excursionistă, într-o zonă care fusese deja cercetată, potrivit bbc.com.

Un comunicat al procurorilor locali nu a precizat ce oase au fost găsite, dar se presupune că acestea includ craniul lui Emile și câțiva dinți. Criminaliștii francezi caută acum restul corpului său.

„Va fi nevoie de mult timp pentru a ne reveni după această dispariție și moarte”, a declarat primarul localității, François Balique, pentru un post de radio.

Dispariția inexplicabilă a băiețelului în Haut-Vernet – o localitate cu doar 25 de locuitori, situată la o altitudine de 1.200 de metri – a șocat Franța în iulie anul trecut.

Băiatul se afla la bunici
Emile fusese lăsat să stea la bunicilor săi când a dispărut în cătunul alpin de pe versanții masivului Massif des Trois-Evêchés.

Părinții săi nu se aflau acolo când a băiatul a dispărut.

Copilul fost văzut ultima dată la 8 iulie, la ora locală 17.15, de către doi vecini, care l-au zărit mergând singur pe singura stradă din sat, dar care au spus apoi că „l-au pierdut din vedere”.

Bunica băiatului a alertat poliția la scurt timp. Sute de persoane s-au alăturat poliției care a pornit în căutarea lui cu câini de urmărire.

Dispariția copilului a devenit în curând o anchetă penală privind o posibilă răpire, deși detectivii nu aveau prea multe indicii despre ce se întâmplase.

Părinții băiatului, care sunt catolici religioși, au spus că se tem de ce este mai rău, dar au declarat pentru un site creștin că încă mai speră la un miracol.

În noiembrie, când băiatul ar fi împlinit trei ani, mama lui Emile a făcut un apel public pentru întoarcerea sa în siguranță și a cerut ca, în cazul în care este mort, să fie predat înapoi pentru a fi înmormântat.

Joia trecută, anchetatorii s-au întors la Haut-Vernet, pentru a reconstitui ultimele apariții ale băiatului.

Polițiștii s-au concentrat asupra bunicului matern al băiatului, în vârstă de 58 de ani, dar avocata bărbatului a declarat că speră ca anchetatorii să nu „piardă prea mult timp cu el în detrimentul altor piste de anchetă”.

Sâmbătă, o femeie a găsit oasele într-o zonă despre care poliția a spus că a fost verificată de mai multe ori de locuitori, de poliție și de elicoptere cu camere termice. Criminaliștii au anunțat duminică că ADN-ul se potrivea cu cel al lui Emile.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *