Actualitate

Au început Evaluările Naţionale la elevii de clasa a II-a

Elevii ce urmeaza în prezent clasa a II-a au început examenul de Evaluare Naţională. Marţi, 10 mai, a avut loc prima probă a examenului la Limba Română. Examenul este structurat sub forma unui test, prin care elevii îşi pot verifica nivelul de preagătire.

Calificativele obţinute nu se trec în catalog, elevii putând să se relaxeze din acest punct de vedere şi să nu-i copleşească emoţiile. Clasele pregătitoare, precum I şi a II-a, fac parte din ciclul achiziţiilor fundamentale. Astfel, o evaluarea a cunoştinţelor acestora este optimă pentru perioada de timp în care elevii îşi pun bazele cititului, scrisului, socotitului şi rezolvării de probleme. În acest sens, Evaluarea Naţională la clasa a II-a se desfăşoară pe parcursul a trei etape:

– test de Limba Romana – scris – pentru evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise. Elevii primesc exerciţii de scriere funcţională, precum redactarea unui bilet şi de scriere creativă, precum redactarea unui scurt text pe baza unor întrebări.

– test de Limba Romana – citit – pentru evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite. Elevii primesc un text pe care trebuie să-l citească şi să-l înteleagă. După acest proces vor răspunde la câteva întrebări pe baza textului citit anterior.

– test de Matematică – pentru evaluarea competenţelor la matematică.

Calendarul Evaluarii Naţionale 2022 clasa a II-a

– Limba română (scris) – 10 mai 2022

– Limba maternă (scris) – 10 mai 2022
– Limba română (citit) – 11 mai 2022

– Limba maternă (citit) – 11 mai 2022

– Matematică – 12 mai 2022

– Limba română pentru minorităţile naţionale (scris+citit) – 13 mai 2022

Bogdan Pop

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *