Actualitate

Au început înscrierile la clasa pregătitoare 2020

Înscrierea la clasa pregătitoare 2020 a început! Părinții au obligația să își înscrie la școală copiii care împlinesc 6 ani până la sfârșitul lui august. Prima etapa de înscriere în învățământul primar, clasa pregătitoare 2020-2021, a început miercuri și se va derula până pe 23 martie.

Cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv pot să își înscrie copiii în învățământul primar – clasa pregătitoare – dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea lor psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliați în vederea înscrierii celor mici la grădiniță în grupa mare.

Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea solicitată. Pe locurile libere se înscriu și, ulterior, sunt înmatriculați cei care provin din alte circumscripții școlare, inclusiv din alte localități.

Pe data de 7 mai vor fi afișate la fiecare unitate de învățământ lista finală a copiilor înscriși în clasa pregătitoare. Între 8 și 15 mai vor fi centralizate și soluționate de către inspectoratul școlar cererile pentru copiii care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *