DezvăluiriUltima oră

AUDIO! TREI elevi de la școli din Tg-Jiu, confirmați pozitiv cu COVID-19, după ce au fost în tabere la Brașov și pe Litoral, iar alți 97, în IZOLARE! Profesor: Nu dau nici un detaliu. N-AM CHEF!

Trei elevi de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” și Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Tg-Jiu au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul SARS-CoV-2, la scurt timp după revenirea din două tabere care au avut loc la Cheile Grădiștei, județul Brașov și pe Litoral.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a dispus izolarea altor 97 de copii care au fost în acele tabere, însă, potrivit unor surse, ancheta epidemiologică este îngreunată de faptul că profesorii, care i-au însoțit pe elevi, ascund detalii importante în legătură cu organizarea, deplasarea dus-întors și interacțiunea copiilor pe perioada cât au stat în tabără.

Mai mult, fiind vorba despre copii, aceștia sunt izolați împreună cu membri familiei, iar profesorii nu vor să supere așa zisa lume bună a orașului, în contextul în care cele două unități de învățământ sunt recunoscute ca fiind preferate de mai toate VIP-urile locale, de la politicieni, oameni de afaceri, medici, magistrați, etc.

50 de elevi, din Tg-Jiu, care au fost în tabără la Cheile Grădiștei și 47 care și-au petrecut câteva zile pe litoralul Mării Negre, se află în izolare la domiciliu, împreună cu familiile lor, după ce trei colegi ai lor au fost confirmați pozitiv ca fiind infectați cu virusul SARS-Cov-2.

Cei trei copii nu au fost, deocamdată, internați în spital, urmând să fie evaluați din punct de vedere medical și monitorizați.

Profesorii organizatori spun că au avut plătită tabăra încă din toamna trecută și din cauză că elevii nu-și mai puteau recupera banii, au decis să meargă 7 zile la Cheile Grădiștei. Totuși, trebuie precizat faptul că, pentru un număr atât de mare de elevi, trebuia cerut avizul DSP Brașov. Deplasarea dus-întors s-a făcut cu autocarul, iar drumul durează minimum 5 ore, timp în care nu se știe cu exactitate dacă elevii au purtat sau nu mască. Oricum, timp de o săptămână, aceștia au interacționat tot timpul, câtă vreme, susțin sursele citate, au fost organizate petreceri și discotecă, aproape în fiecare seară. Doi dintre copiii care au fost în tabăra din Brașov au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Din cealaltă tabără, care a avut loc pe Litoral, un elev este infectat cu noul coronavirus, iar alți 47 sunt în izolare la domiciliu. Trebuie spus că, în acest caz, deplasarea copiilor, dus-întors, s-a făcut cu trenul.

DSP Gorj are în desfășurare două anchete epidemiologice, însă acestea sunt îngreunate de faptul că profesorii organizatori nu colaborează sau nu spun adevărul și apelează la tot felul de tertipuri, pentru ca părinții copiilor să nu intre în izolare, fiind de notorietate faptul că, la cele două unități de învățământ învață odraslele unor familii din ”lumea bună” a urbei.

Contactate telefonic de jurnaliștii gorjonline.ro, profesoarele Nanuți și Baloșin au refuzat orice comentariu.

”Îmi pare foarte rău, nu avem ce să discutăm”, a spus Nănuți, după care a închis telefonul.

”Nici un detaliu nu vreau să dau, deci n-am chef de…Vă rog frumos! Făceți-vă articolele cu altceva, că oricum ce ați scris, dacă sunteți de la ”Pandurul”, ați scris numai mizerii p-acolo. A, nici acolo, vă rog căutați detalii în altă parte și vă rog frumos nu scrieți minciuni, că vă dau în judecată, da”, a afirmat Baloșin, iar apoi a închis telefonul.

Potrivit acelorași surse, profesoara Baloșin a refuzat să se izoleze și a fost solicitată intervenția poliției. Oricum, în acest caz se impun verificări suplimentare din partea IPJ Gorj, în situația în care e vorba de aproape 100 de copii în izolare, trei fiind deja infectați cu noul coronavirus, și este evident că nu a fost respectat cadrul legal cu privire la măsurile de prevenire a bolilor infectocontagioase.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *